Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arla anklagas för konkurrensbrott

Arla har enligt Konkurrensverket haft som plan att ”så gott som fullständigt utestänga konkurrerande företag från marknaden”.

Men Arla slår ifrån sig anklagelserna.

I april genomförde verket ett tillslag mot Arla Foods kontor i Sverige och Danmark på grund av misstanke om brott mot konkurrensreglerna i förhållande till Coop och Axfood. Men enligt verket hittades handlingar vid tillslaget som visar att Arla hade en plan att på bred front krossa konkurrerande företag inom dagligvaruhandeln genom att villkora sina avtal med att konkurrenter utestängs.
I en skrivelse till Stockholms tingsrätt skriver verket att så kallade exkluderande avtal slutits ”även med Netto, Bergendahlsgruppen och/eller Lidl, samt att Arla förhandlar om och eventuellt ingått avtal även med Ica”, skriver Aftonbladet på nätet.
Handlingarna ska bland annat ha hittats i Arlas datorer.
Arla ställer sig dock frågande till uppgifterna från verket.
– Jag förstår inte var det kommer ifrån. Vi har bara ambitionen att serva våra kunder på bästa sätt, säger Tobias Wåhlén, chef för extern kommunikation på Arla Foods, till Aftonbladet.