Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrangören: "Vi vill hålla i stadsfesten även nästa år"

Stadsfesten är över för i år. Arrangören har ännu inte utvärderat långhelgen som gått men är ändå säkra på sin sak – de ska ansöka om att hålla i kalaset även nästa sommar.

Annons

Med 70 knallar, öl- och mattält, tivoli och uppträdanden svidade centrala Gävle om till en fyra dagar lång stadsfest. För arrangören restaurang P.U.B vid Södermalmstorg, med ägarna Andreas Lundin och Mattias Pettersson och vaktchefen Johan Rosén, var det åtta månader av planerande som nu nådde sitt klimax.

– Det har gått över förväntan, verkligen jättekul och vi har haft tur med värdet. Folk har kommit fram och sagt att det har varit bra, sedan har det gått väldigt bra polis, räddningstjänst och kommun, säger Andreas Lundin.

Några av dragplåstren som han lyfter fram är Anders Litzell och Jessica Ortman, trea respektive vinnare av tv-programmet Grillmästarna, samt Linda Varg och Ulf Nilssons spelning på Södermalmstorg.

– Sedan när Sean Banan spelade, jag tror aldrig att jag har sett så mycket folk på en och samma plats förut. Då satt det massor av barn på axlarna så föräldrarna lär ha haft det tufft, men det var oerhört uppskattat.

Likt tidigare år och som förväntat har stadsfesten inneburit en högre belastning för polisen. Helgens händelser som rör just stadsfesten ska nu sammanställas för att under den kommande veckan utvärderas, meddelar polisen.

Även arrangörerna ska, tillsammans med besökare och myndigheter, se över hur helgen flöt på.

– Vi är överlag väldigt nöjda. Vi ska landa lite nu under veckan, man har väl sovit runt 10–12 timmar på fyra dagar, men sedan ska vi lämna in en ansökan så fort som möjligt för nästa år. Vi vill absolut fortsätta att arrangera Gävle stadsfest, säger Andreas Lundin.

Annons