Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årsundaförare på god väg mot guld

Tobias Söderqvist vann klassen Trimmat tvåhjulsdrivet i Snapphanerallyt, säsongens femte deltävling i SM.
Och mycket ska nu till för att snuva Årsundaföraren på det totala guldet.

Annons

Snapphanerallyt avgjordes i trakterna runt Hässleholm. Tiosträckor ingick, varav de båda första klarades av i fredags kväll.

Efter dessa båda var det dubbelt Gästrikland i topp iTrimmat tvåhjulsdrivet. Ledde gjorde Tobias Söderqvist – med tillfällige co-drivern Jesper Johansson – 2,5 sekunder före Gävles Andreas Sjölander/SofieLundmark.

Kampen fortsatte på lördagens förmiddag. Västgöten KristianJohansson var den snabbaste på morgonkvisten och på sträcka 4 höll Sjölanderdet högsta tempot. Dock behöll Söderqvist ledartröjan i sammandraget med två sekunder i rygg på ”Sjölla”.

Därefter höjde Tobbe Söderqvist tempot ett snäpp och drogundan för undan ifrån i täten. Vid målgången på eftermiddagen skilde drygt tjoget sekunder till Kristian Johansson/Fredrik Livh, medan Sjölander/Lundmarkföljde på tredje plats.

– En bra tävling för vår del, inga incidenter eller dikeshäng. Vi ärjättenöjda, konstaterade Tobias efter målgång.

Pressade vid något tillfälle av de efterföljande?

– Nja, det var ju rätt så tajt efter fyra sträckor. Men därefter vi ökade farten en smula och kunde ta hand om segern.

Samarbetet med inhoppande co-drivern Jesper Johansson(Joakim Söderqvist är sjukskriven) fungerade också bra.

– Frånsett lite dialektbekymmer inledningsvis så stämde samarbetet kanon. Jesper är duktig och det var klockrent, fortsätter Tobias.

Totalt i SM – med fem av sju deltävlingar körda – så toppar nu regerande mästaren Tobias tabellen på 126 poäng mot tvåan Kristian Johanssonpå 79. Teoretiskt kan den sistnämnda hämta in försprånget, men då fordras ett jordskred.

– Ett bra läge och jag ser fram mot East Sweden Rally i Linköping om någraveckor, avslutar Tobias.

Andreas Sjölander slutade som nämnts trea, 19 sekunder från andraplatsen. Totalt i SM håller han fjärde plats, sex poäng efter Johan Green, Hässleholm.

I junior-SM knep Sandvikens Eddie Lundqvist/KristianBrandvold en femteplats i otrimmade klassen. Gävles Petter Palmqvist/Ida Lidebjer-Granberg bröt med trasig framvagn på den åttonde sträckan.

Jacob Jansson, Kopparberg vann och han toppar även JSM-tabellen med en poäng tillgodo på Erik Telehagen, Wäxjö. Eddie Lundqvist är femma och Petter Palmqvist åtta.