Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artister får betald semester - av Furuvik

GÄVLE
14 amerikanska countryartister har sedan i söndags varit i Gävle på semester - på kommunala bolaget Furuviksparkens bekostnad. Under helgen står artisterna på scen under countryfestivalen.

Men vd Tom Widorson menar att kostnaderna för artisternas ledighet ändå lönar sig för parken.
I år är det 22:a gången som countryfestivalen arrangeras i Furuviksparken och i söndags åkte Tom Widorson och Kjell Wärnewall, artistansvarig för Countryfestivalen, till norska Seljord för att med buss hämta upp 14 artister som uppträtt där och som sedan skulle vidare till Furuvik.
Sedan dess har gästerna bott på Scandic hotel i Valbo och besökt olika resmål runt om Gävle. Förutom middagar och konsert med Tomas Ledin även resa till Åland med mera.
- De tycker att det varit skönt med fyra dagars ledigt, säger Tom Widorson.
Furuviksparken har bjudit på ett rejält program med andra ord men det har varit väl värt pengarna, anser Tom Widorson.
Han säger att man fått de namnkunniga artisterna till Furuvik tack vare samarbetet med den norska countryfestivalen i Selfjord. De norska arrangörerna och Furuviksparken har delat på kostnaderna för de amerikanska artisternas flygkostnader från USA.
- Vi har sparat otroligt mycket pengar. Vi har de lägsta kostnaderna någonsin för festivalen, menar Tom Widorson.
Furuvik har hittills i år haft ungefär lika många besökare som året innan. Efter Tomas Ledins spelning i onsdags var Tom Widorson mycket nöjd med publiksiffran, cirka 6 500 personer.
- Det var kanon eftersom man ju hade lite ont i magen efter att ha sett hur det gick med Rocknatta. Den första konserten vi hade i sommar, med GES, funkade väl sådär men var ingen kioskvältare direkt, säger han.
Störst förhoppningar har han dock på countryfestivalen som börjar i dag och pågår hela helgen.
- Vi räknar med 20 000 besökare under tre dagar, säger Tom Widorson.

KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se