Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Artisterna slogs om publikens jubel

Kanske var det några fler än vanligt som tagit sig till kullen på Slottstorget i går för ännu en omgång av Sommarkväll. Uppe på scenen var det rätt så trångt också, där inte mindre fem erkända artister slogs om uppmärksamhet.

Men kanske inte helt oväntat var det Markoolio och Alice som slogs allra mest om publikens jubel.
Efter förra onsdagens inställda deltagande var det en revanschsugen Markoolio som äntrade scenen i går kväll.
– Gävle, här kommer jag! skrek han och möttes av den ljudvåg av skrik som publiken framför scenen skänkte honom.
Några minuter senare gungade hela torget i allsång till tonerna av en inte helt okänd Lasse Berghagen-melodi. Gävlebor och inresta viftade ikapp samtidigt som de sjöng om en morfar som tagit av sin kavaj och sparkat av sig sina skor.
Det märktes att Markoolio var en av publikens stora favoriter. Den tidigare Boppers-sångaren Peter Jezewski och Melodifestival-kände Andres Esteche samt den före detta Idol-vinnaren Marcus Fagervall möttes förvisso också av publikens jubel.
Men i ljudnivå mätt det var egentligen bara en tjej som med stort hemmastöd och publikfriande hälsningar kunde mäta sig i popularitet med den finskättade rapparen.
Alice Svensson från Hedesunda så klart.
– Hej Gävle! Härligt att vara här igen, sade hon med ett stort leende innan hon bjöd publiken på bland annat sin singel Lady Love.
Tidigare under kvällen avgjordes den tredje lokala delfinalen av Svensktoppen nästa. Rodica Pettersson från Gävle tog hem kvällens seger genom att blanda svensktoppskänsla med smaker av Europa, som juryn uttryckte det.
16-åriga Hedesunda-tjejen Natalie Granath röstades fram som joker till den slutliga länsfinalen som avgörs nästa onsdag.