Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åsikterna går isär om bussolyckan

GÄVLE - Bussföraren stannade kvar och tog hand om Nicole säger Anders Lundell, vd för Swebus i Gävle.
- Hon åkte efter en minut, säger Nicole.
Åsikterna går isär om hur det gick till vid olyckan i lördags kväll.

Gefle Dagblad berättade i går om en olycka där två ungdomar halkat efter att ha klivit av bussen vid Stortorget i lördags natt. Nicole Edefors-Nordlöw, 15, bröt armen och skadade örat efter att ha fastnat och dragits in under bussdäcket. Johannes Andersson, 13, slog i huvudet och skrapade upp kinden.
Åsikterna går isär vad gäller bussförarens agerande efter olyckan.

- Vi vet att föraren har stannat och tillsammans med en kvinnlig passagerare suttit med Nicole och Johannes på trottoaren tills ambulansen anlänt, säger Anders Lundell.
Nicole har däremot en helt annan uppfattning.
- Hon var där högst en minut, sedan åkte hon vidare. Hon var inte kvar tills ambulansen kom, säger Nicole.
Nicole bekräftar att en kvinna satt med henne på trottoaren, men inte föraren. Förutom kvinnan var det bara hennes kompisar som satt där, säger hon.

Föraren ska även ha erbjudit Nicoles kamrater skjuts med bussen efter ambulansen upp till akuten, säger Anders Lundell. Sedan åkte hon till Swebus depå där hon hade kontakt med polisen.
En utredning har påbörjats för att kunna komma till klarhet med vad som egentligen har hänt. Swebus har även tagit kontakt med Nicole och Johannes, berättar Anders Lundell.
- Vi har hört efter med dem hur de mår, säger han.
Vad som kommer att hända härnäst kan inte Anders Lundell säga något om just nu.
- Vittnesuppgifterna skiljer sig åt, och polisens utredning får utvisa hur det gått till, säger han.

Karin Forslund