Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Asylboende i Kungsberget?

Branäsgruppens vd har fått förfrågan från Migrationsverket om de har möjlighet ta emot 250 asylsökande. Han är positiv till förslaget och talar om att de har med råge lediga bäddar.

Som boende i byn så känner jag en stor oro över detta. Om Kungsberget tar emot 250 asylsökande skulle det innebära att vår by (i dag 175 invånare) ökar till mer än dubbelt så många. Vad finns det att göra för dessa nyanlända människor i Kungsberget?

Det finns mycket skog och vilda djur men inga butiker, lekparker eller bibliotek. Det finns knappt ens kommunikationer, bara en tom och stängd skidanläggning.

Vi som familj och många med oss känner en stor oro för hur detta kommer att påverka vårt närområde och kanske även våra liv. Hur kan Branäs ens fundera på det?

Är det rättvist mot oss boende i byn och mot de människor som ska slussas runt på olika boenden på det här viset? Kungsberget ska byggas ut för 180 milj kronor inför nästa säsong. Är det detta som ska finansiera utbyggnaden?

Vi tycker att Kungsberget/Branäs och Sandvikens kommun ska ta sig en rejäl funderare om detta verkligen är vettigt.

Orolig bybo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare