Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtal för ecstasybeslag

GÄVLEI går väcktes åtal mot den 31-årige gävlebo som suttit häktad misstänkt för grovt narkotikabrott.

Annons
Den 1 maj gjorde polisen i Gävle sitt hittills största beslag av ecstasy i den fastighet där mannen bor. Nära 700 tabletter påträffades i husets cykelkällare.
31-åringen hävdar dock att tabletterna inte tillhör honom utan att han bara hjälpt till att gömma dem åt några kompisar.
I polisförhör har mannen berättat att några personer som han var skyldig pengar frågade om han kunde hjälpa dem att förvara ett parti med narkotika.

Ville bli skuldfri
Eftersom 31-åringen lockades av tanken att bli av med sin skuld och dessutom fick löfte om kompensation i form av pengar eller tabletter som tack för hjälpen gick han med på förslaget.
31-åringen pekade ut ett ventilationshål i cykelkällaren där tabletterna stoppades in. Mannen har uppgett att förvaringen bara var en tillfällig lösning och att han hoppades att narkotikan snabbt skulle hämtas av dess ägare.

Hoppades på snabbt slut
- Jag tittade till det och hoppades varje dag att det var borta så att allting hade lett smärtfritt förbi mig, säger 31-åringen i polisförhör.
Men åklagare Ulf Back menar att 31-åringen köpt den stora mängden ecstasy, ensam eller tillsammans med några kompisar, och planerade att sälja tabletterna vidare. I Andra hand
Åklagaren har även väckt åtal mot ytterligare tre personer som erkänt att de har köpt narkotika av 31-åringen. Det handlar om sammanlagt 45 tabletter som mannen sålt till två kvinnor och en man.
ANNA HÖGLUND
026-15 96 31
anna.hoglund@gd.se