Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtal för grov misshandel

De båda unga männen ska ha trängt sig in i den 24-årige mannens bostad, beväpnade med kniv och baseballträ. 24-åringen misshandlades svårt. Därefter ska männen ha tvingat till sig bankkort med tillhörande kod och nycklar till en bil som de stal.

Nu åtalas männen, 20 och 21 år gamla. De misstänks för grov misshandel, rån, olaga tvång och grov bilstöld. 20-åringen är även misstänkt för att, med kniv och baseballträ, ha hotat en av poliserna som kom till platsen.

Båda förnekar brott.

Det var vid två-tiden natten mot fredagen den 10 juni som männen trängde sig in i 24-åringens lägenhet på Rönningsgatan i Hofors. Med baseballträet slog de mannen flera gånger i huvudet och på resten av kroppen. Flera vittnen hörde 24-åringen skrika inifrån lägenheten. Ett vittne uppger att hon hört 24-åringen försäkra männen om att de skulle få pengar av honom.

Innan männen lämnade lägenheten plockade de med sig mannens mobiltelefon, bilnycklar och hans bankkort. Under hot om mer våld tvingade de mannen att avslöja koden till kortet.

Men när männen kom ut från huset möttes de av en polispatrull, som kunde vara på plats snabbt eftersom de råkade finnas i närheten. Patrullen lyckades gripa 20-åringen medan 21-åringen tog till flykten. Han greps dock två veckor senare.

20-åringen är medlem i det Bollnäsbaserade kriminella mc-gänget Formidos med nära kopplingar till det nedlagda Solidosgänget i Gästrikland. Nyligen vittnade han till förmån för den 33-årige före detta Solidosledaren som stod åtalad för att ha skjutit en man i benet i en källare i Sandviken. 20-åringen intygade då att 33-åringen vid tiden för skjutningen tittade på film tillsammans med honom och ytterligare en ung man i Hofors. Bevisningen i målet räckte inte för en fällande dom och 33-åringen friades. Han är dock redan misstänkt för en annan grov misshandel där en man i Älvkarleby knivskars under midsommarhelgen.