Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtal för sexutnyttjande

GÄVLE
En i dag 23-årig gävlebo åtalas för sexuellt utnyttjande. När han var mellan 15 och 17 år ska han ha haft sexuellt umgänge med en flicka som när umgänget inleddes bara var elva år.

Annons
Den misstänkta brottsligheten ska ha ägt rum under mitten på 90-talet.

Skakande läsning

Förundersökningen är skakande läsning. 15-åringen ska ha övertalat flickan till att utföra sexuella tjänster men aldrig till att ligga med honom. När hon inte förstått vad han menade, som hur man utförde oralsex, ska 15-åringen ha satt på en porrfilm för att visa vad han avsåg.

Familjerna umgicks
Tillfällen ska pojken ha fått eftersom hans och flickans familjer umgicks.
Inte förrän i februari i år berättade flickan för sina föräldrar vad som hänt. Hon skickade ett e-postmeddelande till sin pappa efter att ha börjat må allt sämre och fått svårt att fullfölja sina studier på en annan ort i Sverige.
I samtal med polisen beskriver pappan sina känslor. "Som ett slag under bältet", säger han. "Ett svart hål", säger mamman.
23-åringen själv nekar till alla misstankar om brott och säger att han inte känner igen de situationer den unga kvinnan beskrivit.
MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom@gd.se