Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalad bar på sprängkapslar

GÄVLE
En 51-årig välkänd missbrukare åtalades i går misstänkt för flera fall av stöld, snatteri, skadegörelse, olaga hot och hemfridsbrott.

Annons
Dessutom hade han vid ett tillfälle 14 sprängkapslar i fickan när han greps i Sundsvall.
51-åringen är tidigare dömd för en rad missbruksrelaterade brott. Men att gå runt med sprängkapslar i fickan är inget han brukar syssla med.
-Den här kategorin plockar ju på sig lite av varje. Han säger att han fått dem av någon, men vill inte säga vem, säger kammaråklagare Micael Dahlberg.
Han tror inte att sprängkapslarna skulle användas för någon grövre brottslighet, utan mer att 51-åringen kommit över dem av en slump.
Däremot tänker han yrka på fängelse för mannen.
-Den här mannen är ju dömd så många gånger tidigare, så han ska ju ha fängelse, säger han.
51-åringen åtalas bland annat för att ha hotat en man med en glasskärva, för att ha krossat ett skyltfönster på butiken Natti på Drottninggatan liksom ett fönster på Rådhuset, stöld av två backar öl från restaurang Goya och för att ha brutit sig in i en lägenhet på Brynäs.
MAGNUS LUNDQUIST