Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för grov mordbrand

SANDVIKEN
I går väcktes åtal mot den 30-årige man från Sandviken, misstänkt för att ha anlagt den brand som totalförstörde en lägenhet på Smassens väg i Björksätra i april.

Annons
Han ska även ha försökt tända eld i en trappuppgång på Blodriskegränd genom att hälla ut tändvätska. Mannen åtalas för grov mordbrand och försök till grov mordbrand.
30-åringen har varken kunnat erkänna eller förneka brott eftersom han säger sig ha varit så påverkad av droger att han inte minns något från det aktuella dygnet.
Det var en måndagseftermiddag i slutet av april som det började brinna i en lägenhet på Smassens väg i Sandviken.
Lägenhetsinnehavaren hade just lämnat sin bostad. Grannar som kände röklukt larmade räddningstjänsten som lyckades begränsa branden. Lägenheten totalförstördes dock.
Någon timme senare bultade det på dörren hos en man på Blodriskegränd ett stycke därifrån. Mannen fick veta att det snart skulle börja brinna och att det var bäst att han lämnade huset.
När hyresgästen öppnade dörren såg han hur besökaren var i färd med att hälla ut innehållet ur en flaska tändvätska på väggar, golv och även på en annan lägenhetsdörr.
Besökaren sprang dock därifrån efter att förgäves ha försökt få fyr på en cigaretttändare.
Senare på kvällen ringde flera personer från Ljungvägen i Örta till polisen och berättade att en man betedde sig underligt och gick runt och ringde på dörrar i området.
Signalementet stämde väl med det som polisen fått tidigare. 30-åringen greps och anhölls senare på kvällen.
På fredag hålls rättegången mot den åtalade 30-åringen i Sandvikens tingsrätt.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se