Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Återvinningen som försvann

Kungsgården hade en retur/återvinning man kunde besöka med sina förpackningar i plast och papp för tre-fyra år sedan.

Helt plötslig försvann den och när man försökte få information av Sandvikens kommun om vad som händer hade ingen något bra svar. Man blev kopplad hit och dit men ingen som ville ta ansvar för det riktigt.

Nu är man ju van att slänga allt i vanliga soporna och det kanske är lika bra? Annars kunde det vara läge för kommunen att försöka återinföra en returstation om de menar fortsatt allvar med att alla ska hjälpas åt med miljöarbetet.

Tur och retur

Svar direkt: Ansvaret för återvinningsstationer ligger på FTI AB. De ansvarar för insamling och återvinning av förpackningar och tidningar på uppdrag av de företag, producenterna, som tillverkar dem.

Sandviken kommun har avtal med FTI AB och upplåter utan kostnad mark för återvinningsstationer men ansvaret för att bygga, driva och underhålla dem är FTI:s.

Sandviken kommun har haft dialog med FTI och föreslagit ett flertal platser i Kungsgården där kommunen är markägare och som skulle kunna vara lämpliga för återvinningsstation. FTI har tidigare lämnat in bygglovsansökan på en av de föreslagna platserna men fått avslag så arbetet med att få fram en lämplig plats fortgår.

Vår förhoppning är att det snart ska finnas en återvinningsstation på plats i Kungsgården.

Med vänlig hälsning

Heléna Almgren

tekniska kontoret, Sandvikens kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare