Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Att flyga eller inte flyga – det är frågan

Om du kan, låt bli att flyga och låt bli bilen så mycket som möjligt!

Nu börjar äntligen röster om flyget att höras i debatten. Om hur mycket flygtrafiken egentligen släpper ut. Och att den koldioxid som släpps ut på hög höjd får mer negativ effekt för klimatet. Bara på grund av var den släpps ut.

Fortfarande berättar många stolt om långväga resor två, tre eller fyra gånger om året. Indien, Sydamerika, Afrika, Barcelona, USA, Australien.

Men några börjar nog skämmas lite också. Över att faktiskt ta livsutrymmet för framtida generationer.

Debatten om flyg och andra transportmedel behövs. Det är nödvändigt om vi vill vända situationen, minska koldioxidhalten i atmosfären.

En högre koldioxidhalt kommer annars oundvikligen att försämra möjligheterna för medeltemperaturen på jorden att hålla sig under två, sen tre, sen fyra, sen...(?) graders ökning.

Människor dör ju redan på grund av ett för tufft klimat. Krig bryter ut, klimatet är en del av orsaken. Flyktingar söker redan någonstans att ta vägen.

Våra biltransporter behöver också drastiskt minska. Och biobränsle är tyvärr inte lösningen, när man räknar närmare på utsläppen och tar andra faktorer gällande biobränsle i beaktande.

Så lägg en avgift på alla koldioxidutsläpp. Dela sen ut alla pengar som kommer in till medborgarna. Enligt Klimatsvarets förslag. Det är en åtgärd som varje klok politiker nu borde kunna stödja!

Solveig Samuelsen

Klimatsvaret – CCL Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare