Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta Gävleelever har sökt spetsutbildning

Åtta gävleelever vill börja på Vasaskolans nya spetsutbildning i humaniora. Tack vare elever från andra kommuner räknar skolan med att kunna starta i höst.

I förra veckan gick tiden för omval till gymnasiet ut. Ytterligare en elev har sökt till Vasaskolans nya spetsutbildning, som nu har sammanlagt åtta sökanden från Gävle. För att starta behöver skolan minst 15 elever i klassen, något som biträdande rektor Jan Stattin tror att det kommer att bli.
- Såvitt jag förstår blir det så många, säger han.
Ett fyrtiotal som är seriöst intresserade har varit i kontakt med skolan, men först om två, tre veckor har han fått ansökningarna från andra kommuner och vet exakt hur många de är.
Vasaskolan är en av tio skolor i landet som på försök ska starta spetsutbildningar med specialisering på teoretiska ämnen som historia, matte, fysik, biomedicin och globala studier.