Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta lämnar pajfabriken

HOFORSUplands Paj, som etablerade sig i Hofors på försommaren, har minskat personalen. Sammanlagt åtta personer har fått gå.

Annons
Det har varit provanställda och anställda som inte haft möjlighet eller lust att jobba i skiftgången på fabriken, uppger företagets vd Georgios Lazaridis.
- Vi ligger ändå med mer personal än vi budgeterade med, säger han.
Enligt företagets budget skulle man ha haft runt tolv personer i somras och sakta ökat under hösten. Redan nu jobbar 17 personer på fabriken och Georgios Lazaridis räknar med att ytterligare någon eller några kan anställas under hösten.
Under vintern fick ett antal personer utbildning för att lära sig livsmedelshantering och tillverkning av den snabbmat som företaget arbetar med.
Många av dem som fick utbildning valde att inte ta jobb på fabriken utan företaget fick söka folk utifrån och lära upp. Flera av dem som gått provanställning har inte fungerat och fått sluta.
- Det är så viktigt för oss att hitta rätt personal som vill stanna och vill lära sig jobbet och utvecklas, eftersom vi har rätt avancerad tillverkning, säger Georgios Lazaridis.
I dag finns fem provanställda på fabriken. Han hoppas att de ska komma in i arbetet och bli kvar.
ULF GRANSTRÖM