Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta månadshyror saknas också

Lättings skatteskuld hos Kronofogden är 930 000 kronor. Men de har också hyresskulder på nästan lika mycket, rapporterar Arbetarbladet.

Lättings hyr det gamla fängelset av Statens fastighetsverk, men har inte betalat någon hyra sedan i februari. 872 000 kronor är obetalda. Samtidigt har de sedan i våras också dragit på sig nästan en miljon i skatteskuld, varav en liten del har försökts betalas av.

Bakgrunden till den ekonomiska kris som kulturhuset hamnat i är att uppåt en halv miljon kronor försvunnit från föreningens konton. En person är polisanmäld, misstänkt för förskingring.

Förutom att pengar saknas ska det också ha visat sig att viktiga avtal inte skickats in, vilket gjort att föreningen gått miste om intäkter. Det är enligt verksamhetschefen Susanne Ruthström förklaringen till att skulderna växt sig så stora, uppger hon till Arbetarbladet.

Sex personer har sagts upp och föreningen jagar desperat nya intäkter för att överleva. De hoppas kunna betala av sin hyresskuld genom arbete de utfört med gårdsskötsel och en avbetalningsplan.

LÄS MER:

Lätting kan tvingas stänga efter förskingring

"En sorg om Lättings försvinner"