Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avgasmoln och blankputsad krom

GÄVLE
Ett moln av rök som baktänder och frustar stannar till på parkeringen vid Valbo köpcentrum.

Ur molnet framträder Anders Åhrmans budget-hotrod, en av ett 50-tal bilar som deltog i bilutställningen där i går.
Anders Åhrmans bygge har inget lyse, ingen ljuddämpare och lastutrymmet består av en sockerlår som sitter surrad ovanför bakaxeln. Men den har en Camaromotor på 190 hästar och väger bara 650 kilo, myser Anders Åhrman.
Bilen är ett hobbyprojekt han hållit på med i åtta år, och som har kostat honom lika många tusen kronor. Största inköpskostnaden är plastkarossen för 1 500 kronor.
Bilen är inte snygg, men Anders Åhrman gillar den.
Det är just den inställningen som arrangörerna av gårdagens bilutställning vill uppmuntra. Joakim Balkefors och Tony Greis, två killar som gillar bilar och som startat Internetportalen Velocita.se vill inte bara se puts- och skrytbyggen. Det ska vara en entusiastutställning för alla smaker.
Arrangörerna hade fått flera butiker på Valbo köpcentrum att ställa upp som sponsorer, och köpcentret upplät parkeringsplatser. Och med minimal reklam och ingen budget alls lyckades alltså Velocita-gänget locka så udda åk som folkracebilar, hotrods, motorcyklar, amerikanska glidare och vråltrimmade sportbilar med flera hundra watts ljudanläggningar att komma och visa upp sig i går.
- Med en månads varsel är jag jäkligt nöjd med resultatet, säger Joakim Balkefors.
Själv gick han runt och filmade alla bilarna med en liten handkamera. Hans egen Audi quattro hade han fått bogsera till utställningen. Den hann inte bli klar eftersom det fanns så mycket annat att göra, förklarar han.
- Men den här kom på plats, säger han stolt och pekar på en stor banderoll med texten Velocita.se, Gävleborgs motorportal.
Det är egentligen det som allt handlar om. Joakim Balkefors och Tony Greis vill skapa en gemensam plattform för alla motorintresserade i hela Gävleborg. Oavsett om man kör terrängjeep eller gillar att putsa krom. Lördagens bilutställning var killarnas första arrangemang. Och förutom att de råkade krocka med både dragracing på Kinnekulle och veteranmarknaden i Falun var de väldigt nöjda.
MAGNUS LUNDQUIST
026-277598
magnus.lundquist_gd.se