Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avsågad stolpe bakom skoterolyckan

SANDVIKENEn telefonstolpe som stack upp ur isen orsakade helgens tragiska skoterolycka där en 20-årig man från Sandviken omkom.

Det säger Svante Wallquist, närpolischef i Ockelbo.
Det var i söndags förmiddag som olyckan inträffade. Den 20-årige mannen körde sin skoter på isen i Jädraån. Enligt Svante Wallquist skulle mannen enbart göra en kort tur med sin skoter för att flytta den.
Enligt de första rapporterna skulle han ha kört på en sten och slungats av skotern. En närmare undersökning har dock visat att det rörde sig om en avsågad telefonstolpe. Stolpen har en gång satts dit av ett kraftbolag och den sitter fastgjuten i ett fundament under vattenytan. När sandviksbon körde in i stolpen, som alltså sticker upp en bit ovanför ytan, tog det tvärstopp. Kollisionen blev mycket kraftig och mannen omkom troligtvis omedelbart.
Stolpen har funnits på samma ställe under många år. Enligt Svante Wallquist var den dock troligen översnöad och det kan vara en orsak till att 20-åringen inte såg den i tid.
Polisen kommer att undersöka olyckan vidare.

KARIN BERGKVIST