Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avstängd från arbete

Annons

75-dagarsregeln, kan någon människa tala om för mig vad nytta den gör för dom som går hemma och söker efter ett jobb! Jag är arbetslös för närvarande och söker febrilt efter ett nytt jobb, naturligtvis ett heltidsjobb!

Jag har ju varit så förbannat dum att jag tagit chansen att få komma in på arbetsmarknaden med hjälp av att jobba som timanställd. Jag har fått jobba ganska mycket och det har varit ett tacksamt bidrag till försörjningen och som jag ser det en chans att få arbetserfarenhet och få in en fot på några arbetsområden.

Men nu är det slut! Att jobba och att ta del av arbetsmarknaden, träffa arbetskamrater, chans till att känna sig behövd och göra någon nytta!

Jag har nämligen gjort av med chansen till att få stämpla dom resterande dagarna som jag inte får något jobb? 75-dagarsregeln! Jag har jobbat och stämplat av mina 75 dagar så nu kan jag inte tacka ja till ens en timmes jobb under en vecka för då får jag inte någon a-kassa för dom resterande dagarna under den veckan.

Jag får 2 200 kronor i veckan från a-kassan om jag går hemma och stämplar men om jag jobbar bara så lite som en timme under den veckan så blir jag av med rätten att ta ut resterande dagar genom a-kassa.

Jag måste alltså bli erbjuden fler timmar/dagar under en vecka så att det överstiger mina 2 200 kronor från a-kassan för en vecka, då kan jag tacka ja till arbete.

Kan någon klok människa förklara för mig vad det är för nytta med att stänga av någon från att jobba, om så bara för några timmar i väntan på att det stora undret ska infinna sig? ALLTSÅ – ATT FÅ ETT HELTIDSJOBB!

Jag har pratat med min a-kassa och arbetsförmedlingen och ingen av dom förstår nyttan av denna regel, den utestänger mig från arbetslivet i väntan på det stora undret, alltså ett jobb!

ÄNTE HÄNDIT SÅ SÄG?

Fundersam arbetssökare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare