Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Back med sex miljoner

SANDVIKEN
Verksamheterna i Sandvikens kommun beräknas gå back med drygt sex miljoner kronor i år.
Dessutom kommer löneavtalet med Kommunal att kosta kommunen flera miljoner.

Annons
- Vi håller precis näsan över vattenytan, konstaterar kommunalrådet Stefan Hedin.
Det är socialkontoret och kunskapskontoret som enligt prognoserna inte lyckas hålla budgeten i år.
Socialkontoret räknar med att verksamheten ska gå 4,9 miljoner kronor back varav fyra miljoner på äldreomsorgen. Det är främst heltidsprojektet inom äldreomsorgen som kostar. 202 personer har hittills gått upp i arbetstid.
Men minuset kan bli ännu större. Löneavtalet med Kommunal är ännu inte färdigt och om det skulle landa på en femprocentig löneökning skulle det innebära ytterligare tre miljoner kronor. Även kunskapskontoret räknar med ett minus för verksamheten, bland annat på grund av minskade barnomsorgsintäkter.
Totalt för kommunen beräknas verksamheterna gå med ett minus på 6,2 miljoner kronor. Då är inte det kommande löneavtalet med Kommunal medräknat.
Dessutom räknar man ner skatteintäkterna rejält.
I år har kommunen budgeterat med ett överskott på 13 miljoner kronor så marginalerna är små, även om det enligt Stefan Hedin inte ska bli ett minusresultat vid årets slut.
- Men vi vet redan nu att det blir tungt inför 2004.

KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se