Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Bäckis” hus får inte sticka ut

Hockeyproffset Nicklas Bäckströms planerade bad- och båthus vid Stensnäs får inte skilja sig alltför mycket från de andra husen i området. Det konstaterar länsstyrelsen i sitt remissvar till det planförslag som kommunen har gjort.

Nicklas Bäckströms planerade villa, som har fått bygglov, ligger i ett område som är av riksintresse och där nybyggda hus ska vara i samma stil som de befintliga. Han vill också bygga bad- och båthus på tomten, något som kräver en planändring.

Vägverket och tekniska kontoret har inget emot det. Länsstyrelsen har inga formella invändningar, men påminner kommunen om översiktsplanen. Översiktsplanen vill bevara den bebyggelsekaraktär utan båthus som finns i området. När det gäller att få badhuset att smälta in i miljön tycker länsstyrelsen också att 40 kvadratmeter låter alltför väl tilltaget.

Efter eventuella ändringar ska planen ställas ut igen i mitten av augusti och en månad framåt. Inkommer inga ytterligare synpunkter ska bygg- och miljönämnden godkänna den i oktober.