Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäcklund som Mercury

/
  • Magnus Bäcklund. Ger sig på Freddie Mercurys och Queens låtar i dagarna två, tillsammans med 120 musiker och körsångare i Sandviken.

I kväll kommer den legendariska rockgruppen Queen att få ännu en av sina otaliga, men välförtjänta, hyllningskonserter.

Annons

Denna gång, i samband med Queens 40-årsjubileum, sker det via ett spännande samarbete mellan Sandvikens Kulturskola, Sandvikens Symfoniorkester, körsångare från gymnasiets estetiska program och Forsbacka kammarkör.

Solist blir ingen mindre än Magnus Bäcklund, ena halvan av nedlagda duon Fame, som 2003 vann Melodifestivalen med ”Give Me Your Love” och som sedan slutade femma i Europa-finalen i Riga.

Nu står Magnus Bäcklund på egna ben (utan Jessica Andersson) och ska gestalta en variant på Freddie Mercury uppbackad av inte mindre än 120 unga och gamla musiker och sångare från ovannämnda sammanslutningar.

Kulturskolans elever; kompgrupp, stråkorkestern Violetterna och kören Cantares har liksom gymnasiekören övat på Queen-låtar hela läsåret för att förbereda sig inför detta evenemang.

Idag ges två föreställningar på Folkets hus och i morgon blir det två fullbokade skolkonserter på samma scen.

Produktionen har tidigare gjorts i Sundsvall av Sundsvalls kammarorkester och gymnasieelever. Arrangemangen för symfoniorkester, kompgrupp och kör har skrivits av Örebrobördige hornisten Staffan Sjösvärd.

Dirigent är Krister Petterson, som också arbetar som brasslärare vid Sandvikens Kulturskola.

Annons