Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bagare med framgångsrecept?

SANDVIKEN
Nyligen stängde JC - en i raden av butiker i centrala Sandviken som stängt eller flyttat de senaste åren.
Men det finns de som satsar.

Annons
Om ett par veckor öppnar Anders Hansen bageri och kafé på Köpmangatan.
Det har varit trögt för handeln i centrala Sandviken under de senaste åren och nysatsningarna är få.
Anrika butiker som Arbetarboden har försvunnit och under 2002 slog flera butiker igen, bland andra Hemtex, Spl och KappAhl.
Det är svårt att få lokaler uthyrda. I Galaxen gapar stora ytor tomma sedan Rimi slog igen och likaså vid Knuten-torget.
Men det finns ljuspunkter förstås, främst på livsmedelsmarknaden med Ica Kvantums satsning och lågpriskedjan Lidls kommande satsning.
Anders Hansen tycker inte att det finns anledning att deppa.

Sökte centralt läge
Han driver sedan 15 år tillbaka Hansens hembageri vid Hanterverkartorget i Sandviken. Men lokalerna där var allt för trånga och han bestämde sig för att flytta själva bageriet till centrala Sandviken. Sedan en tid tillbaka finns han i lokaler på Köpmangatan, mitt emot systembolaget, där det tidigare varit en kemtvätt.
Bostadsrättsföreningen har hjälpt honom med grundrustningen av lokalerna och själv har han slitit hela sommaren för att komma i ordning.
Förutom bageriet ska han ha försäljning och ett kafé i lokalerna.
Satsningen är en utökning, även butiken vid Hantverkartorget blir kvar, och han fördubblar antalet anställda - från tre till sex personer.
Anders Hansen tycker att det är viktigt att visa att det faktiskt finns de som tror på Sandviken och att det kan fungera att driva verksamhet där.
- Det är inte så illa här som man kanske kan tro. Dessutom tror jag att om man pratar för mycket negativt kan det bli en självuppfyllande profetia. Jag tror på Sandviken, säger Anders Hansen.

Karin Bergkvist
026-27 75 98
karin.bergkvist@gd.se