Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bajs flöt i bassängen

GÄVLEBadvakten hade inte rätt kläder. Det blev barnen som fick ta upp bajs ur barnbassängen på Fjärran höjder.

I torsdags var en andraklass från Andersbergsskolan på badet för att få simundervisning. Några av barnen upptäckte att det flöt något äckligt i vattnet.
- De berättade för fröken som sa åt en badvakt men badvakten hade inte badkläder och kunde inte gå i bassängen, säger Malhe Elfadl.
Malhe Elfadls dotter var med bland de badande barnen och hon fick händelsen berättad för sig av henne.

Godis som mutor
- Badvakten bad flera barn ta upp bajset med en plastpåse och gjorde de det skulle de få godis. Till slut var det ett barn som tog upp det.
Det som upprör Malhe Elfadl är dels badvaktens agerande att muta barnen och dels att bassängen inte är ren.
- Barn sväljer vatten. De kan bli sjuka.
Malhe Elfadl har ringt badet för att få en förklaring men personalen påstod sig inte känna till händelsen och badchefen fick hon inte tag på.
När Gefle Dagblad når badchefen Bernt Jonsson blir han bestört.

Ursäkter
- Det är korkat. Det händer titt som tätt att det är bajs i bassängen. Alla ska ur bassängen direkt och det är personalens skyldighet att ta rätt på det. Jag ska genast ta itu med vem det var. Vi har praktikanter. Jag ska inte skylla ifrån mig men det kan vara så olyckligt att det var en som inte visste hur man hanterar det här. Den ordinarie personalen vet mycket väl hur man ska agera.
Bernt Jonsson beklagar och ber de berörda om ursäkt. Han lovar också att ta upp saken på ett personalmöte nästa vecka.

MONIQA SWÄLAS
026-15 96 28
moniqa.swalas_gd.se