Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Baka din egen sommarpizza

Annons

När orken tryter brukar det lätt sluta med en pizza i kartong. Praktiskt, men sällan särskilt gott. Bakar du själv blir resultatet något helt annat.

Glöm det där med runda pizzor och tekniken att kasta degen i luften. Det hör till proffsen. Hemma använder vi kavel och bakplåtspapper. Pizzorna får bli lika stora som ugnens plåtar. Du hinner lagom strimla grönsaker till ett par vegetariska pizzor under tiden som degen jäser. Sedan är det bara att baka ut och lägga på fyllningen i rätt ordning. Först tomat, sedan ost och sist det man vill ha på sin pizza. Lägger man osten överst bildar den ett lock som får pizzabotten att bli degig. Ett annat knep är att kavla ut degen på bakplåtspapper, värma plåtarna tomma i ugnen och sedan bara dra över pizzan just som den ska gräddas.