Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Baka med skvallerbär

Annons

Skvallerbär sa man förr. Man menade blåbär, som ingen unge kunde sno utan att det syntes på både läppar och fingrar. Antagligen lämnar blåbärsmuffins ett och annat spår de också, men det kan vi nog leva med.
Muffins är kakan som kom tillbaka. Från början var den en så där lagom upphetsande kaka bakad i små veckade pappersformar. Det kan inte hjälpas, men i mina ögon var muffins något man hade på barnkalas. Men så kom något snille på att man kunde göra muffinsformarna dubbelt så stora. Plötsligt dök muffins upp på alla trendiga kaféer och stora, svällande muffins blev ett måste för den som ville hänga med i svängen.
Med årets goda tillgång på blåbär faller det sig naturligt att de får stå för smaksättningen. Till en omgång muffins behövs man bara några deciliter bär, så skulle skogen vara alltför avlägsen går det alltid att köpa bären på torget alternativt baka på frysta bär. Men egenhändigt plockade bär ger en extra dimension åt det hela. Bara det faktum att man kan gå ut och hämta sin mat direkt i skogen är en tillgång värd att ta vara på.