Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annandagsbandy är SAIK:s melodi

När bandyn startar igen efter julmaten och julklapparna så kommer SAIK med ett grymt annandagsfacit. Sju raka segrar har det blivit på 2000-talet för ”Stålmännen”.
– Vi får väl hoppas att statistiken håller i sig, säger tränaren Ola Grönberg.

Annons

De senaste sju åren har Sandviken vunnit över ett och samma lag, Falu BS. Inte ens säsongerna med Sergej Obuchov hjälpte Falun som bara lyckades göra tre mål 2001, samma år som Obuchov vann skytteligan med 63 mål. Det blev då nytt rekord. Sedan det året har SAIK gjort 51 mål på dalkarlarna och bara släppt in 18. Men i år finns ju inte längre Falun kvar i högsta serien. Då blir derbyt i stället mot Broberg.

– Broberg är ett bra lag och har två riktigt bra ytterhalvor. Sen har de också Johan Koch som är vass framåt, säger Ola Grönberg.

– Falun är inne i en generationsväxling just nu medan Broberg har ett ungt och väldigt lovande lag. Inom två år, när spelarna fått växa till sig ännu mer, kommer Broberg att konkurera med lagen absolut högst upp i serien, säger Grönberg.

Han tror också att den väntade storpubliken på Jernvallen kommer att få se en underhållande bandy.

– Det kommer bli en fartfylld bandy, precis som publiken vill se. Det är två bra lag som dessutom vill spela bandy. Precis tvärtemot vad som fallet på Studenternas senast. Sirius är mer ett lag som backar hem och man får väl berömma dem eftersom de spelar sitt spel bra. Nu tror jag det blir mer öppet spel.

– Jag tycker att det är bra med derbyn. Många klubbar räddar ju sin publiksiffra på just såna här matcher. Det blir mycket folk och då är det roligt att spela bandy. Sen blir det också en god stämning. Visst är det kul att spela matcher som den här på hemmaplan med mycket folk. Men jag försöker också vända det till nåt bra att spela på bortaplan när det är bra stämning på läktarna, säger Grönberg och tillägger.

– Jag hoppas på riktigt bra fart på läktarna. Får vi bra stöd kommer vi att spela bra också.

Laget som senast tog poäng av SAIK på annandagen är Skutskär. 5–5 slutade matchen år 2000. Efter det sju raka segrar. Blir det en åttonde på annandagen?

Mer läsning

Annons