Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berlin på god väg mot slutspelsform

Daniel Berlin har inte varit sig själv efter VM-uppehållet.
– Jag har inte haft någon ork i kroppen. Väldigt frustrerande, säger SAIK:s mittfältsstjärna inför elitserieavslutningen mot Västerås borta i dag.

Annons

Daniel Berlin gjorde 15 mål och 14 assist på sina första 17 matcher och var i det läget med och krigade i toppen av poängligan. Åtta matcher senare har han sjunkit till nionde plats.

Berlin kände att något var fel redan under VM, där han ändå var en bidragande orsak till att Sverige lyckades bärga guldet.

– Jag var risig under hela mästerskapet, men tycker själv att jag gjorde ett ganska bra VM. Men sedan blev jag sjuk dagen efter, berättar Berlin.

Det är sviterna efter den sjukdomen som sedan dess har hämmat SAIK:s nummer 6. Berlin låg däckad med feber under en hel vecka, missade tre matcher helt och har haft svårt att producera något framåt i de fem han spelat.

– Det var någon typ av influensa, jag har aldrig tidigare varit däckad så länge. Sedan dess har jag inte haft någon ork i kroppen och har inte kunnat göra de saker jag brukar kunna göra i matcherna.

– Det stod klart ganska tidigt att jag inte skulle kunna komma tillbaka så fort som jag hade trott från början. Nu har jag i stället siktat på att vara tillbaka på allvar i slutspelet, säger Berlin.

21-åringen – som fyller 22 dagen efter SM-finalen – har kört extra konditionsträning under de senaste veckorna för att ta igen det han förlorat på grund av sjukdomen.

Och han säger att det känns bättre och bättre för varje pass han gör. I 6–2-segern mot Bollnäs senast gjorde han äntligen mål igen, och plussade dessutom på med ett assist till Magnus Muhréns avslutande mål.

– Den matchen var den bästa för min del sedan VM, konstaterar Berlin, som ändå har en bit till toppformen.

Elitserien avslutas i dag. SAIK har en liten, liten chans att förbättra sin fjärdeplats och därmed undvika att få Hammarby i kvartsfinalen. Men då behövs både seger mot VSK borta samtidigt som Sirius förlorar hemma mot bottenlaget Motala.

– Jag tycker att vi har ganska mycket att spela för. Vi vill vinna och göra en bra match för att kunna ta med oss bra saker till slutspelet. Sedan får vi se, om vi vinner och Sirius förlorar blir vi ju trea, även om vi inte har alltför stort hopp om att Sirius ska förlora, säger Berlin.

 

Mer läsning

Annons