Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkman vill spela – men konkurrensen är stentuff

Tre omgångar återstår av elitserien, men nog luktar det slutspel redan nu om kvällens match mellan SAIK och Hammarby.
Då kan Gustav Björkman hamna på läktaren – igen.
Den förre SAIK-spelaren har fått allt svårare att platsa sedan Hammarby återfått fem spelare från Ryssland.

Annons

Med tre matcher kvar är det knallhårt kring platserna bakom Edsbyn och Västerås i tabellen. Sirius, SAIK, Vetlanda och Hammarby gör upp om placeringarna som avgör hemmafördelar och valmöjligheter i kvartsfinalspelet.

Just nu är SAIK fyra och skulle laget stanna där är risken överhängande att det blir en kvartsfinalserie just mot kvällens motstånd på Jernvallen – Hammarby.

Lagen möttes i en minnesvärd serie 2005, för övrigt Daniel Berlins genombrott i A-laget, då SAIK lyckades vända 0–2 till seger med 3–2 och så småningom tog sig hela vägen till Studenternas.

Då spelade en viss Gustav Björkman fortfarande i SAIK, nu gör han sitt yttersta för att ta en plats i Hammarbys laguppställning. Det har blivit väsentligt mycket svårare, speciellt sedan Hammarby återfått fem spelare (Stefan Erixon, Jesper Ericsson, Robin Sundin, Kalle Spjuth och Olov Englund) från spel i Ryssland mitt under säsongen.

Hammarby hade i det läget redan full trupp och Gustav Björkman har fått finna sig i att sidsteppas åtskilliga gånger av tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson sedan dess. Totalt har det bara blivit elva matcher den här säsongen.

– Det är fyra som får vila varje match och man vet inte från gång till gång vilka det blir. Nu spelade jag i fredags mot Motala men fick stå över mot Bollnäs, säger Björkman, som håller tummarna att han står i matchprogrammet och inte på läktaren i kväll.

– På Jernvallen vill jag ju absolut spela. Det är skittufft att ta en plats, men å andra sidan har vi ett bra lag som kan gå långt i slutspelet om vi väl får ihop det.

– Hoppas det. Ibland spelar vi som ett finallag, ibland som om vi låg på nedflyttningsplats. Det vore skönt att få lite stabilitet till slutspelet.

För där vill Gustav Björkman absolut vara med.

– Det är det jag siktar på. Jag har tränat stenhårt i en och en halv månad för att vara som bäst när slutspelet börjar, vi får se om det räcker.

Det är inga dåliga spelare han konkurrerar med. I anfallet har Hammarby David Karlsson, Lars Karlsson, Andreas Hammarbäck, Rickard Koch, Kalle Spjuth och Gustav Björkman att tillgå. Men bara fyra av dem får spela.

Om Gustav Björkman är en av dem? Det vet bara ”Lillis” Jonsson.

Mer läsning

Annons