Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn kopplade greppet

Det kanske är en klen tröst i bedrövelsen efter att förlorat mot Edsbyn i näst sista spelminuten – men...
– Det är otroligt roligt att se alla juniorer i SAIK som spelar helt utan respekt. Dom har helt klart något bra på gång, säger Per Hellmyrs.
En av världens bästa bandyspelare kan i och för sig bjuda på det efter segern på Jernvallen med 4–3 (1–1).

Annons

Men när sporten summerar elitseriematchen med Edsbyns klarast lysande stjärna erkänner han utan omsvep att de regerande svenska mästarna hade flyt som vann den här matchen.

– Helt klart blev vi rejält pressat och det kanske inte går att säga att vi vann rättvist. Men vi är tunga och ett bra lag har väl lite flyt ibland också. Det hade vi den här gången.

Ett SAIK utan tunga namn som Daniel Berlin, Henrik Hagberg och Mikko Aarni hade i stället Ted Haraldsson, Kalle Mårtensson, Simon Jansson, Jakob Erlandsson och Erik Rosengren i viktiga roller på isen. Fem killar födda på 1990-talet som får beröm av Hellmyrs.

– Dom tar verkligen chansen när de är på isen, smäller på och satsar hårt i varje läge. Det finns inte minsta respekt och jag känner igen det på hur det var när jag själv fick chansen som junior. SAIK har ett bra lag och med de här framtidskillarna ser det förstås ännu bättre ut. Det är också riktigt roligt för svensk bandy att det kommer löften underifrån.

Men än så länge är det Edsbyn som fortfarande regerar i bandysverige. Fast det såg segt ut före paus för hälsingarna.

– Jag vet inte riktigt vad vi sysslade med då. 1–1 i paus var helt klart smickrande för oss, sa Hellmyrs.

Efter att ”Byn” startade andra halvlek bättre var det ändå SAIK som fick utdelning när planens gigant Daniel Mossberg slagit till dubbelt upp. Först en hörna och sedan ett solomål där ”Mossan” vickade sig fram i majestätisk stil innan han satte in bollen bakom storspelande Anders Svensson i målet.

Hade Edsbyn flyt i matchen så var den viktiga reduceringen bara två minuter senare ett riktigt bra exempel på det.

– Ja, det var ett riktigt turmål. Jag såg att Jocke Hedqvist tog en bra åkning och försökte hitta fram till honom med en lyftning. Han missade helt nedtagningen och det måste ha lurat målvakten, sa Hellmyrs som något förvånad från en position på mittplanen kunde se bollen studsa in förbi Joel Othén som dessutom var och botaniserade lite väl långt ute.

Det gav Edsbyn nödvändig energi och hur hårt SAIK än jobbade tuggade sig gästerna mer och mer in i matchen. Kvitteringen kom med kvarten kvar och där någonstans tog också orken slut för hemmalaget där speciellt Magnus Muhrén, Daniel Mossberg och Stefan Söderholm fick slita ont.

– Just nu känns det för jävligt. Undantaget resultatet gjorde vi en kanonmatch och var värda poäng. Visst är Edsbyn tunga att möta och vi blev slitna men spelmässigt var vi totalt det bättre laget, sa Daniel Mossberg som fick se Daniel Liw avgöra i den 89:e minuten.

Liw i Edsbyn blev en plötslig död för SAIK...

Mer läsning

Annons