Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för SAIK

SAIK åkte på sin andra raka förlust när Sirius vann kvällens möte på Studenternas med 4–3.

Annons

Det blev en trevande inledning på kvällens möte mellan serietrean Sandviken och femman Sirius. Hemmalaget Sirius hade matchens första riktiga målchans efter tio minuter när Lars Fall träffade stolpen. Samme Fall blev sedan syndabock när han i den tjugonde minuten tappade bollen till SAIK:s Patrik Södergren i det egna straffområdet. Södergren tackade för möjligheten genom att sätta 1–0 för SAIK. Sju minuter senare utökade Daniel Eriksson bortaledningen till 2–0 på hörna. Fram till nu var SAIK det klart bättre laget.

Men i den 35 minuten drog Mikael Nilsson på sig en utvisning – och hann knappt sätta sig på utvisningsbänken innan Sirius fått in ett reduceringsmål. Tre minuter senare kvitterade laget efter en omdiskuterad situation. Erik Sundin kom fri med Joel Othén men hamnade själv i målet och flyttade målburen från sitt läge. Då fick Alexander Maybor tag i bollen och lyfte in den i mål – ett mål som godkändes trots att målburen flyttats.

Efter SAIK-dominansen under den första halvleken var det Sirius som tog över spelet i andra. SAIK hade svårt att sig igenom det starka hemmaförsvaret – och i den 67 minuten tog Uppsalalaget ledningen med 3–2 genom Andreas Werner. I den 81 minuten utökade 1–2-skytten Erik Sundin till 4–2.

SAIK fick in ett reduceringsmål genom Magnus Muhrén på straff – men närmare än så kom man aldrig.

Kvällens förlust, som är SAIK:s andra raka, gör att laget tappar två platser i tabellen. Både Sirius och Vetlanda, som i kväll besegrade Gripen/Trollhättan, går förbi.

Mer läsning

Annons