Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Händerna som ska rädda VM

Här är händerna som ska försöka göra Magnus Muhrén VM-klar.
Men efter tisdagskvällens bakslag ser det inte ljust ut.
– Att spela den matchen var det dummaste han gjort, säger massören Åke Uppman.
I dag blixtröntgas SAIK-stjärnan i Stockholm.

Annons

Magnus Muhrén hade såna ryggsmärtor att han tvingades uppsöka sjukhuset i Uddevalla efter tisdagens match mot Vänersborg, och blev kvar där över natten. Strax före klockan sex i går morse lämnade han sjukhuset – och senare under dagen träffade han SAIK:s massör Åke Uppman i Sandviken.

– Vi hade först bestämt att ses redan halv fem på morgonen, men fick ta det till lunch istället, berättar Uppman.

Här finns ingen tid att förlora.

Ska Muhrén ännu en gång kunna hämta sig från sina ryggproblem behövs varje sekund – situationen har förvärrats betydligt.

– Om jag fått bestämma hade han avstått matchen, börjat träna försiktigt och känt sig för. Jag sa det åt honom. Men han lyssnar inte på vad man säger.

– Hans problem sitter i ländryggen, och det är flera olika saker som är orsaken. Diskarna där nere ligger fel och musklerna i området fungerar inte som dom ska, de krampar och hela området är instabilt.

– Dessutom har han ju haft ett diskbråck där nere som är opererat sedan tidigare, men disken är fortfarande trasig. En skada har uppkommit efter operationen.

Nu ska Åke Uppman, som behandlat Muhréns ryggbesvär under de senaste åtta åren, göra underverk.

På söndag börjar bandy-VM.

– Jag gör ett försök i alla fall, säger Uppman, som av Muhrén beskrivits som något av en trollkarl.

– Jag arbetar enbart med fingrarna helt utan maskiner, vilket är väldigt ovanligt. Med olika tekniker får jag musklerna att vibrera så att jag får igång hans nerver i ländryggen. På så sätt släpper mycket av spänningarna.

För att kunna effektivisera behandlingen arbetade SAIK-läkaren Bosse Renström i går intensivt för att få en tid för magnetröntgen till Muhrén, och i dag kommer den att göras på Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm.

– Då får vi en helhetsbild av situationen och en exakt diagnos, säger Åke Uppman.

– Som det såg ut i dag skulle jag säga att det inte blir nåt spel. Men det är några dagar kvar, så jag vågar inte uttala mig. Det släppte en del när jag jobbade med honom på onsdagen – men inte helt.

– Svårt att säga, men får han träna lugnt och gör som man säger åt honom så kanske det går. Problemet är att få honom att förstå. Han är så taj, går på för fort, han tänker inte.

– Det värsta är om han fått ett nytt diskbråck. Då kan hela karriären vara över.

Sporten talade i går med Muhrén vid lunchtid.

– Nu kan jag stå upp i alla fall, men det gör fortfarande väldigt ont. Jag hoppas att det bara rör sig om ett ryggskott.

– Det är inte roligt just nu.

Mer läsning

Annons