Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget klart med ny förbundskapten

Det blir ingen tränare med SAIK-anknytning som tar över svenska bandylandslaget.
Det beskedet lämnade Arne Anderstedt till Sporten i går.

Annons

När Anders Jakobsson satte en guldfärgad punkt på sin tid som förbundskapten fanns det en del som talade för att landslagskommittén, där SAIK:s värvningsansvarige Arne Anderstedt sitter som ordförande, återigen skulle rikta blickarna mot Gästrikland och Sandviken. Eller åtminstone mot personer som haft anknytning till SAIK.

Thony Lindquist, assisterande förbundskapten bakom Kenth Hultqvist, har dock tidigare aviserat att han inte är intresserad.

Nu står det dessutom klart att inte heller SAIK-bekantingar som Peter Isaksson (nu i Bollnäs), Sören Persson (förbundskapten i Finland), Stefan Åkerlind (slutat) eller Jocke Forslund (förbundskapten för Sveriges P17) är aktuella.

På en direkt fråga om någon med SAIK-anknytning är aktuell som ny förbundskapten svarar Arne Anderstedt:

– Nej, det är det inte. Än så länge i alla fall, det beror ju lite på om vi stöter på patrull i den här processen.

I gårdagens tidning framställdes det som om valet av ny ledare för det svenska landslaget redan är gjort. Det vill dock Anderstedt dementera.

– Det jag sa var att vi hade några namn som vi pratade med. Men jag tror inte att det kommer att vara klart förrän serierna är färdigspelade.

Favorit till att efterträda Anders Jakobsson får nog fortfarande sägas vara Hammarbytränaren Stefan ”Lillis” Jonsson. SVT:s expertkommentator, Vetlandatränaren Jonas Claesson, är däremot inte aktuell.

– Jag har ett år kvar på kontraktet, så det har jag inte funderat på överhuvudtaget, säger Claesson, som dock tycker att det finns fler bra kandidater att välja på jämfört med tidigare år.

– Det finns många nya, unga ledare. Men det viktigaste är att den som får en förfrågan känner att det är rätt för honom. Det är ett väldigt speciellt jobb.

 

Mer läsning

Annons