Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knappt övertag för VSK i spelarbetyg

VSK vinner betygssättningen av spelarna.

AnnonsJoel Othén, Patrick Kaemmerlé.
Analys: Othén har sakta men säkert vuxit ut till en målvakt av rang. Misstagen, som plågade honom själv och omgivningen i början, har i princip försvunnit.

Daniel Eriksson (libero), Linus Pettersson och Mikael Nilsson (backar)
Analys: Känns som SAIK:s svaga länk. Daniel Eriksson har haft svårt att övertyga som libero och ibland känns det inte som om försvaret hänger ihop ordentligt. Linus Pettersson är fortfarande en stor talang och väldigt duktig man mot man. Nilsson är stor och stark, men inte särskilt snabb.

Henrik Hagberg, Patrik Södergren
Analys: Har rutin i massor och spelar därmed viktiga roller som stöttepelare åt SAIK:s yngre garde. Södergren lever mycket på sin entusiasm men ger förmodligen tränare Grönberg några extra gråa hårstrån under varje match.

Daniel Berlin, Stefan Söderholm, Magnus Muhrén
Analys: Världsklass rakt igenom. Muhrén är Muhrén, Berlin har fått upp farten lagom till slutspelet och ”Dino” rensar upp där bakom.

Mikko Aarni, Daniel Mossberg
Analys: Mossberg flyttades upp i anfallet kort före slutspelet och är i hysterisk form, hetast i bandy-Sverige just nu? Aarni var bra mot Hammarby och gjorde mål i bägge matcherna.
Bänken3
Simon Jansson, Ted Haraldsson, Kalle Mårtensson, Marcus Wedin.
Analys: Unga och hungriga spelare, som gjort det bra, men som fått allt mindre speltid när matcherna börjat gälla mer.
: 23 av 30.
Daniel Kjörling, Kalle Samuelsson.
Analys: Alla SAIK-supportrar vet vad Kjörling går för efter åren i SAIK-tröjan. Alltid pålitlig, och alltid med farliga utkast.

Stefan Edberg (libero), Anders Bruun och Oscar Robertsson (backar).
Analys: Liberon Stefan Edberg (bra på tennis?) är sensationen i VSK-laget, en 20-årig egen produkt som fått förtroende och motsvarat förväntningarna. Robertsson inflyttad från vänsterhalven, Bruun var VSK:s enda bidrag till VM-truppen – som reserv.

Victor Engström (höger), Ted Andersson (vänster)
Analys: ”Gamle” Ted Andersson har flyttats ner från mittfältet och gjort en strålande säsong som vänsterhalv. Unge Engström kompletterar på högerkanten.

Tobias Holmberg, Magnus Joneby, Michael Carlsson
Analys: Joneby jobbar defensivt på ”Dino”-vis. Holmberg är VSK:s motsvarighet till Daniel Berlin och Michael Carlsson är...inte Magnus Muhrén. Men han har klarat sin mittfältsroll på ett bra sätt ändå.

Jonas Nilsson, Patrik Anderbro
Analys: Anderbro gjorde 25 mål i grundserien, värmlänningen Jonas Nilsson 21 och anfallsavbytaren Klas Nordström 24. Inget glittrande anfall, men hyfsat effektivt.

Johan Geibert, Oscar Gröön, Johan Andersson, Kim Marklund.
Analys: Geibert byter med Joneby, annars ungt och oprövat precis som hos SAIK.
24 av 30.

Mer läsning

Annons