Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvartsfinalknocken

I gårdagens tidning berättade vi att Daniel Mossberg varit Sandvikens bästa spelare hittills den här säsongen.
I går visade han varför.
Med fyra mål bidrog han starkt till att SAIK körde över Hammarby med hela 10–4 i den första SM-kvartsfinalen i bäst av tre.

Annons

Daniel Mossberg var bra, men sannerligen inte ensam hjälte i SAIK i går. Flera spelare övertygade stort – särskilt i den första halvleken när gästerna från ”Viken” kontrade sönder Hammarby.

Redan efter 47 sekunder angav Magnus Muhrén tonen med att skicka in matchens första hörna till 1–0 – och sedan fortsatte det av bara farten. Mossberg, Berlin, Aarni och Mossberg igen (med lite hjälp av en hemmaförsvarare) såg till att Sandviken ledde med 5–0 innan David Karlsson kunde överlista Joel Othén på straff två minuter före paus.

– Det kändes väldigt bra inför den andra halvleken, sa Othén som faktiskt också han hade sin del i att SAIK ledde stort i paus.

– Ja, jag fick väl rädda några frilägen och det kändes förstås bra.

SAIK spelade exakt som man bestämt sig för att göra innan matchen, eller som tränaren Ola Grönberg uttryckte det:

– Vi jobbade bra i defensiven och vår nyckel var det tålamod vi hela tiden hade. Sedan kunde vi bryta deras anfall och kontra på dem, precis som vi sagt.

Men samtidigt som Grönberg var nöjd kändes det också som att spelarna var det och slog av på takten i andra halvlek. Visserligen inledde Joel Othén med att briljant klara Andreas Hammarbäcks friläge efter försvarsslarv och i momentet efteråt kontrade Magnus Muhrén in 6–1 i 56:e minuten.

Men då vaknade Hammarby till och en målexplosion briserade när ”Bajen” gjorde tre raka mål på lika många minuter. Men SAIK behöll lugnet och Ola Grönberg tog time out och beordrade bättring.

– Ja, vi gjorde en liten rockad och flyttade ned Daniel Berlin som högerhalv för att han skulle täta till och satte upp Södergren i anfallet i stället, förklarade Grönberg.

– Jo, det var rätt bra. Vi kom in i deras rusbandy och fick lite för korta anfall med det rättade vi till.

Daniel Berlin, som börjar hitta formen igen, skrattade dock lite när hans omplacering till högerhalv efter Hammarbys 4–6-mål kom på tal efter matchen.

– Jo, det var ju för att tajta till det som jag klev ned, men jag blev ju utvisad direkt i tio minuter. Var helt enkelt tvungen att fälla en av deras spelare.

Även om Hammarbys anfallsattacker kom av sig alltmer, kunde det ha blivit ett riktigt rafflande slut ändå. Men domaren Ronny Andersson föll inte för hemmatrycket när förre SAIK-spelaren David Elfving just föll i straffområdet.

– Nej, men det var ju skönt att domaren gjorde rätt. Det är ju pinsamt hur han (Elfving) slänger sig där. Det kan han se på teve själv efteråt, menade SAIK-målvakten Joel Othén.

Nu har SAIK skaffat sig ett fint utgångsläge att ta sig vidare till semifinal och de flesta var överens om att Hammarby får det svårt att vinna två matcher på Jernvallen.

– Det ska mycket till om dom gör det, sa Daniel Berlin till sist.

 

Mer läsning

Annons