Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad bandyfest

Den stora bandyfesten som SAIK bjöd på lockade kanske inte tusentals till Jernvallen. Men väl ca 300 var de som följde matchen mellan SAIK och Kareby. Matchen slutade 7–3 (2–2) till SAIK. Charlotta Tegelberg, kanslichef i SAIK, var nöjd med både arrangemanget och resultatet i matchen.

Annons

– Det hade ju varit lite snöpligt om tjejerna hade förlorat när allt annat gick så bra, säger hon och är trots att publikantalet inte nådde upp till över 1000 personer, nöjd.

– Nu har vi gjort det en gång och vet att det funkade, så nu kör vi nästa år också och då i arenan vilket kan bli ännu häftigare, fortsätter hon.

Nog fanns det en hel del att göra vid Jernvallen, förutom att titta på bandymatchen då. Det var flertalet företag som fanns på plats och delade ut gåvor till de besökare som löste entré. I halvtid lottades även fina priser ut på dessa biljetter. Man kunde även prova på skidskyttelaser.

Jan Sörlien var en av dem som hade tagit sig till Jernvallen denna lite kylslagna lördag.

– Det är första dambandymatchen i år för mig och jag tycker att det är väldigt trevligt ordnat allt omkring det, sa Jan och tyckte att SAIK borde haft ledningen efter den första halvleken. Karebys målvakt har varit riktigt bra tyckte han.

Det hade han rätt i. Målvakten Cecilla Magnusson och utespelaren Camilla Johansson var de mest tongivande spelarna i bortalaget. SAIK spelade inte alls speciellt bra och såg inte alls ut att vara sugna på bandyfest. Mycket slarv i uppspelen och mycket soloåkningar.

En annan som tyckte att detta med bandyfest var bra, var Håkan Svensson som brukar gå på någon match då och då.

– Roligt initiativ av klubben och det är roligt att det kom folk, sa Håkan som tror att damerna kan ta sig till en semifinal i år.

– Men där blir det nog stopp, trodde han.

Ska SAIK ta sig till semifinal i år krävs det nog lite bättre spel. Andra halvleks början var Karebys och hade inte Linnéa Backman gjort en del bra räddningar, så hade den här matchen kunna ha runnit SAIK ur händerna.

Man hade stora bekymmer med att få stopp på Camilla Johansson som också gjorde Karebys samtliga mål.

Men när Johanna Pettersson soloåkte sig igenom och satte 4–3 med mindre än kvarten kvar, då tröttande Kareby. Ett par snygga individuella prestationer av bland andra Malin Andersson och Evelina Johansson, gav till slut SAIK ett par mål till och segern var således aldrig riktigt hotad.

– Vi gör en bedrövlig första halvlek för att sedan spela lite bättre i andra säger Per Lodin, lagledare i SAIK. Men vi måste nog höja oss lite om vi ska gå långt i slutspelet.

Kvartsfinalmotståndare blir Tranås som man möter i två matcher och man börjar borta nästa lördag, för att sedan spela hemma veckan därefter. Vinner man kvartsfinalen väntar Nässjö i semifinal. Vi kan väl hoppas på att folket som kom i dag återkommer till slutspelet också.

0–1 (3) Camilla Johansson, 1–1 (4) Malin Andersson, 2–1 (13) Johanna Pettersson, 2–2 (16) Camilla Johansson.

3–2 (66) Anna Widing, straff, 3–3 (73) Camilla Johansson, 4–3 (77) Johanna Pettersson, 5–3 (80) Malin Andersson, 6–3 (87) Evelina Johansson, 7–3 (89) Evelina Johansson.

11–6.

SAIK, 3x10 min, Kareby 3x10 min.

ca 300.

 

Mer läsning

Annons