Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: SAIK–Hammarby

Jernvallen, 19.00 Kvartsfinal 2 i bäst av 3 (Ingen Tv-sändning)

Annons

SAIK-laget

Joel Othén (Patrick Kaemmerlé) – Patrik Södergren, Linus Pettersson, Daniel Eriksson, Mikael Nilsson, Henrik Hagberg (Marcus Wedin) – Daniel Berlin, Stefan Söderholm, Magnus Muhrén (Ted Haraldsson, Simon Jansson) – Daniel Mossberg, Mikko Aarni (Kalle Mårtensson).

Läget i lagen

Humöret och självförtroendet är på topp hos Stålmännen efter segern på Zinken i söndags.

– Det är en skön och härlig stämning i laget. Segern gjorde allting mycket lättare och gör man tio mål på Zinken är det väldigt bra. Det känns nu lugnt och tryggt och vi har kunnat gå igenom detaljer, säger tränaren Ola Grönberg som ställer upp med samma lag som i matchen innan.

– Vi kommer göra små, små justeringar. Men i det stora hela kommer vi att spela likadant som i söndags. Vi känner oss trygga i allt vi gör just nu.

SAIK är också inne i en mycket fin form för tillfället med fyra segrar på de fem senaste matcherna. Förlusten kom... mot Hammarby.

Men ikväll hoppas SAIK att kvartsfinalserien avslutas redan efter två matcher.

Har släppt in mycket mål den senaste tiden. Det var inte bara tio mot SAIK i första kvartsfinalen utan också sju mot Örebro och åtta mot Västerås i matcherna före.

Men defensiven är ett problembarn för Stockholmarna. Annars är laget revanschsuget inför andra matchen. Det är bara seger som räknas annars är säsongen slut.

– Vi skämdes riktigt efter första matchen där vi inte hade något försvar och vi slarvade bort en massa inspel, säger Stefan Erixon till SVT.

Han är en av de fem spelarna som återvände mitt i säsongen efter en sejour i Ryssland. Det har gjort att Hammarby har en bred trupp och att några etablerade namn har fått stå över. Bland annat har ex-SAIK:aren Gustav Björkman blivit lidande och inte spelat. Han var inte med i seriematchen på Jernvallen och inte i söndags heller.

Hur tränaren Stefan Jonsson formar laget den här gången bestäms i dag.

Notera att...

... Hammarby vann på Jernvallen med 6–4 för bara drygt två veckor sedan.

... Hammarbys tränare Stefan ”Lillis” Jonsson ådrog sig ett matchstraff senast när han klev ut på isen. Men det var lindrigt och han får leda laget igen i kväll.

...båda lagen utnyttjade sin timeout senast. Bajen efter SAIK:s drömstart och SAIK sedan Hammarby gjort tre mål på lika många minuter i andra halvlek.

...Daniel Mossberg har sprutat in mål sedan han flyttades upp i kedjan. Fyra nya i första mötet.

Fem senaste

1/3 Hammarby (b)10-4

22/2 Västerås (b)4–3

18/2 Bollnäs (h)6–2

13/2 Hammarby (h)4–6

11/2 Gripen (b)8–2

1/3 SAIK (h)4–10

22/2 Örebro (b)8–7

18/2 Västerås (h)5–8

13/2 Sandviken (b)6–4

11/2 Bollnäs (h)5–4

Vi tippar

SAIK–Hammarby7–5

Västerås–Broberg6–2

Mer läsning

Annons