Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: SAIK–Vetlanda

Jernvallen, 19.00

Annons

SAIK-laget

Joel Othén (Patrick Kaemmerlé) – Daniel Berlin, Linus Pettersson, Daniel Eriksson, Mikael Nilsson, Henrik Hagberg – Magnus Muhrén, Stefan Söderholm, Daniel Mossberg (Marcus Wedin, Ted Haraldsson) – Patrik Södergren, Mikko Aarni (Simon Jansson).

Har haft ett utspritt lag under VM-uppehållet. Inte bara de tre som spelat stora VM utan också U19-killarna som första spelat NM med landslaget och sedan varit i kalix med SAIK:s juniorlag.

– Men resten har kört på rätt bra här på hemmaplan. Några dagar hade vi otur med vädret och har fått tränat inomhus. Men vi kommer bra förberedd till omstarten och det ska bli roligt, säger tränaren Ola Grönberg.

SAIK har också besegrat Selånger med 7–1 i svenska cupen under uppehållet. Förurom Magnus Muhrén (se separat artikel) har SAIK helt ordinarie lag.

– Det blir en intressant match och det gäller att vi har tålamod med Vetlandas sätt att spela. Vi kan inte åka bort dom utan måste spela oss till segern. Helt enkelt vara sluga med bollen när vi har den, säger Grönberg.

Jonas Claesson gjorde comeback på bandyisen när Vetlanda besegrade Nässjö i kvalet till svenska cupen förra veckan. VBK vann med 6–3 och Claesson gjorde ett av målen – han fastställde slutresultatet till 6–3 genom att i gamal god stil dundra in en hörna. Men återkomsten var högst tillfällig och i kväll på Jernvallen kommer han att som vanligt ägna sig enbart åt tränarsysslan. Vetlands två världsmästare Marcus Bergwall och Christoffer Edlund är tillbaka i laget och kommer säkert in med massor av positiv energi. Men hela Vetlanda som lag blir en tuff och farlig motståndare. Fredrik Rinaldo har varit skadad större delen av säsongen och det är osäkert om han spelar redan i kväll.

... det kommer att finnas fyra världsmästare på Jernvallens is i kväll. Daniel Berlin och Daniel Mossberg i SAIK samt Marcus Bergwall och Christoffer Edlund i Vetlanda.

... Mikko Aarni har också spelat VM. Han kom hem till Sandviken med en bronspeng.

...lagen kämpar just nu om tredjeplatsen i tabellen. Vinner SAIK i kväll byter lagen plats och gästrikarna ligger trea.

13 jan. Vänersborg (b)3–3

9 jan. Sirius (h)5–2

6 jan. Broberg (b)3–3

2 jan. Örebro (h)16–3

30 dec. Örebro (b)11–3

13 jan. Hammarby (h)0–3

10 jan Gripen (b)10–5

6 jan. Motala (h)8–3

2 jan. Kungälv (b)7–4

30 dec. Kungälv (h)5–3

Sandviken–Vetlanda6–4

Bollnäs–Broberg3–2

Gripen–Edsbyn2–11

Hammarby–Villa-Lidköping7–3

Motala–Kungälv5–4

Västerås–Vänersborg5–2

Örebro–Sirius3–8

Mer läsning

Annons