Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mossberg mannen bakom målshowen

Magnus Muhrén hade huvudrollen, men mest glädjande var Daniel Mossbergs Oscarsvärdiga birollsinsats. Mittfältaren var på spelhumör när Sandviken körde över Örebro SK med 11–3 (7–1).
– Jag känner mig riktigt stark, säger 27-åringen.

Annons

Det tog två matcher. Sedan stod Daniel Mossberg att känna igen. På Behrn arena i Örebro visade den skridskostarke mittfältaren att Sandviken tog ett smart beslut när de investerade sponsorpengar i ett kontrakt med honom.

Daniel Mossberg inledde mötet med Örebro SK trevande, men när han efter hand fick upp farten blev de gulsvarta hemmaspelarna frånåkta. Ibland på ett rent förnedrande sätt.

– Det kändes riktigt bra i dag. Jag har kunnat träna på bra i två, tre veckor nu och det börjar ge utdelning, konstaterar Daniel Mossberg och smuttar på en julmust.

Knäskadan som fanns med i bagaget vid återkomsten från Zorkij såg han inte ut att lida av.

– Jag kör med ett specialskydd och har inte ont i dagsläget. Jag känner mig riktigt stark och flåset är bra. Det var bra att jag fick köra hård rehab i Ryssland innan jag kom hem, säger han.

Den största omställningen har varit att återanpassa sig till det svenska spelet. I Ryssland existerar inte försvarsarbete i samma mening som här hemma. Där känner Daniel Mossberg att han fortfarande har en del att ta igen.

– Lite så är det. Jag var ändå i Ryssland i två och ett halvt år och där är det bara framåt som gäller. Men i dag gick det ändå bra. Alla gör sitt hemarbete och vi släpper inte till några enkla mål bakåt, tycker hemvändaren.

– Vi hade sagt att vi skulle prioritera defensiven och det gjorde vi på ett bra sätt. Anfallsmässigt vet vi redan att vi är bra.

Tilläggas bör att ÖSK var osedvanligt uddlöst framåt. Det var först i andra halvlek, när SAIK ledde med 8–1 och började trappa ned på tempot, som hemmalaget tilläts skapa några chanser. Så om gästernas försvarsspel verkligen testades ska låtas vara osagt.

För Daniel Mossberg blev det fyra snygga målpass mot ÖSK. Det sista tillkom när han friställde matchens artist, Magnus Muhrén, som med sitt tredje mål för kvällen fastställde slutresultatet till 11–3. Det var Muhréns 600:e mål i SAIK-tröjan.

Tränaren Ola Grönberg var lyrisk över sina fixstjärnors insatser efteråt.

– ”Murre” och (Daniel) Berlin var fantastiska och (Patrik) Södergren och ”Mossan” börjar verkligen komma in i laget. ”Mossan” gör sin klart bästa match sedan han kom tillbaka. Han håller hela tiden farten uppe och tar ansvar både defensivt och offensivt, berömmer Ola Grönberg.

På fredag ställs SAIK åter mot ÖSK, nu på Jernvallen. Med en Daniel Mossberg i nyfunnen form verkar allt annat än ett nytt målkalas mot jumbon vara uteslutet.

Mer läsning

Annons