Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mossberg tillbaka

Det var två och ett halvt år sedan sist. Nu är det dags igen för Daniel Mossberg att dra på sig den svartvita tröjan, för i dag gör han nämligen comeback i SAIK.
– Det är underbart att vara tillbaka, nu är det bara att tuta och köra, säger ”Mossan”.

Annons

Daniel Mossberg har förutom sejouren i Zorkij spelat i SAIK hela sin karriär och när han fick sparken från Ryssland var det aldrig något snack om var han skulle ta vägen. Sandviken var både det självklara och enda valet för Mossberg.

– Ryssland känns som ett avslutat kapitel ett par säsongen framöver, säger ”Mossan” som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2010/11.

När han kom till SAIK hade han inte åkt skridskor på fyra veckor, men nu kommer han att göra sin comeback.

– Det känns bra och jag har tränat på hela veckan. Jag fick reda på att jag skulle spela efter dagens (läs: gårdagens) träning, men jag har känt mig i spelduglig form ett tag.

Att Mossberg gör comeback redan nu kan ses som överraskande för vissa, men inte för honom själv.

– Det var upp till tränaren och läkaren att bestämma om jag var spelklar och det var jag. Det som var mest ovant var väl att åka skridskor igen efter fyra veckor, men nu ska det blir hemskt roligt att spela. Det känns skönt att vara hemma igen och jag har inte haft några problem med att komma in i laget. Många av de äldre spelarna var ju här när jag spelade i SAIK. Sen är det ju en lite annan spelstil än i Ryssland, men det ska inte vara någon fara.

Inte nog med glädjen över comebacken, Mossberg har också blivit uttagen i Sveriges 25–mannatrupp tillsammans med Magnus Muhrén (läs mer i separat artikel) och Daniel Berlin från SAIK.

– Det är alltid roligt att bli uttagen till landslaget och varje år hoppas man ju att man blir uttagen till VM. Jag och ”Jacke” (Anders Jakobsson, förbundskapten) har haft bra kontakt och han vet väl min kapacitet trots att jag inte spelat på en månad. Jag tycker också det är kul att Muhrén är tillbaka och för mig är han given i VM–truppen, men det är ju förbundskaptenen som tar ut laget.

Att Mossbergs comeback i SAIK–tröjan sker på Studenternas kanske är ett tecken.

– Det är klart att man vill tillbaka dit i slutet av mars, säger Mossberg och syftar på SM–finalen, men tillägger sen.

– Men nu gäller det här matchen och det är många matcher kvar innan vi når dit.

 

Mer läsning

Annons