Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mossbergsuccé i nygammal roll

Muhrén och Mossberg bytte plats – och SAIK lyfte ytterligare en nivå.
I en nygammal roll som forward gjorde Daniel Mossberg tre mål på Bollnäs och såg till att SAIK säkrade en plats bland de fyra bästa.
– Funkar det så här bra är det helt okej för mig, säger han efter 6–2 på Jernvallen.

Annons

En ändring av rollfördelningen heter det på tränarspråk. På vanlig läktarsvenska kan man helt enkelt säga att Magnus Muhrén och Daniel Mossberg bytte plats med varandra.

Det blev succé – åtminstone för Daniel Mossberg som gjorde tre mål själv och spelade fram till ett i sin nygamla anfallsroll.

– Vi bestämde så inför den här matchen, att jag skulle ligga högre upp i plan. De tycker kanske att jag åkt för mycket med bollen tidigare, säger han.

För trångt på mittfältet, där ligger förklaringen till SAIK:s ändring. Daniel Berlin, Magnus Muhrén och Daniel Mossberg vill ha, och ska ha, mycket boll alla tre – men när alla rört sig på ungefär samma ytor har den interna dragkampen om bollinnehavet blivit för stor.

– Jag tyckte vi löste det på ett fantastiskt sätt nu. Mossberg ger oss mer djup i spelet och vi får igång både Berlin och Muhrén på ett bättre sätt nu, säger SAIK-tränaren Ola Grönberg.

En fortsättning att vänta alltså – vilket inte Daniel Mossberg har något emot.

– Funkar det så här bra är det helt okej, då är det bara att göra som tränarna säger. Jag får lägga mycket kraft offensivt och det tycker jag ju om, även om det känns lite ovant, säger han.

Mål blev det i alla fall. Först 1–0 i 15:e minuten.

– Det blev en enhandare, jag visste inte att jag var fri och ville bara avsluta snabbt. Sen borde jag gjort åtminstone ett till i första halvlek, men Andreas Westh gjorde en bra brytning när jag försökte vänta ut målvakten.

Bollnäs vände till 2–1 innan pausvilan, sen kvitterade Daniel Mossberg på ett skott strax utanför straffområdet. Och innan matchen var slut hade han gjort ytterligare sitt tredje mål – återigen ett skott.

– Det är ”Ladde” (målvaktstränaren Pär Andersson) som tjatat på mig att jag ska skjuta mer. Jag har inte något jättebra skott, men jag kommer ofta mot försvar som backar mot mål och då kan det vara bra att dra på en ärta.

Målen var Daniel Mossbergs första sedan hemmaförlusten mot Edsbyn, sedan har han gått mållös i fyra matcher. Men han håller med om att det stämt bra för honom i SAIK sedan återkomsten från Ryssland och Zorkij (24 poäng på 15 matcher).

– Det var sån press på mig där borta att jag skulle spela, skadad eller inte skadad, och jag var faktiskt i kontakt med SAIK under hela hösten och ville komma hem. Det var en stor lättnad när det löste sig och det är därför det har lossnat, jag känner en helt annan trygghet här.

SAIK har nu bara avslutningen mot Västerås kvar, sedan börjar slutspelet, och SAIK har nu säkrat minst en fjärdeplats i tabellen.

– Skönt, det är bara att fortsätta med den här inställningen. Det är ingen som har några krav på oss, tar vi oss till en semifinal med det här unga laget har vi gjort det riktigt bra tycker jag. Och jag har inget emot att möta Hammarby, om det nu skulle bli så, säger Daniel Mossberg.

026-15 93 82

Mer läsning

Annons