Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhrén blickar framåt igen

Sverige mötte Ryssland. Framför teven hemma i Vallhov satt Magnus Muhrén och följde matchen.
Fortfarande med ett bandysug i kroppen.
– Jag är alldeles för envis för att lägga av, säger han bestämt.

Annons

Annars skulle man kanske kunna tro att VM-besvikelsen var någon form av droppe som fick en bägare att rinna över. Att Magnus Muhrén slutligen skulle tröttnat på bakslag, att ryggen som helst av allt vill ligga på soffan skulle få sista ordet.

Men är det någon som ska ha sista ordet är det Magnus Muhrén själv – och han vägrar låta sig nedslås.

– Man blir ju lite uttrökad när det blir så här, men nu siktar jag framåt i stället.

Smärtan i ryggen gör sig påmind i matchsituationer, när han hastigt byter riktning eller gör något annan tvär rörelse.

– Egentligen är det inget som blivit sämre utan problemet är att det hugger till i vissa situationer, annars mår jag helt okej. Men att jag skulle hitta formen redan till helgen var långsökt, jag vill inte spela om jag inte kan jag göra mig själv rättvisa, säger Muhrén, som inte ångrar att han ändå testade.

– För egen del är jag glad att jag försökte, men om förbundskaptenerna gjorde rätt vet jag inte. Hade jag gått hemma och känt mig fräsch hela veckan vet jag däremot att jag hade blivit tokig.

Årets VM var ett av säsongens mål ända sedan han meddelade att han fanns tillgänglig i våras, men om det nu var den sista insatsen i blågult kan Magnus Muhrén inte uttala sig om.

Han stänger i alla fall inga dörrar i framtiden, men allt hänger på om kroppen håller ihop och om han får tid att bygga upp ryggen igen.

– Då vet jag att jag kan spela på en nivå som i alla fall ligger nära där jag varit tidigare, och då är det fortfarande roligt med bandy. Men då måste det bli bättre än den här säsongen.

Less på VM verkar Magnus Muhrén inte heller vara. Han tänker följa återstoden av mästerskapet, men vet att laget måste spela bättre om det ska bli något guld till helgen.

– Det finns massor av individuell kvalitet i det svenska laget, men så här långt har det varit lite osynkat. De måste spela snabbare och mer med varandra än när jag var där, säger han.

– Ingen aning, vi får se om vi kan få bort det sista lilla som krånglar.

 

Mer läsning

Annons