Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muhréns sköna poängshow

SAIK gav Vetlanda en stenhård julklapp på Tjustkulle.
Då passade Ola Grönberg på att ge sina motståndare en rejäl känga:
– Jag vet inte vad Vetlanda vill åstadkomma med sitt spel. Dom åkte ju bara och höll i bollen, sa SAIK-tränaren efter 6–4-segern när Magnus Muhrén höll poängshow.

Annons

Att Vetlanda på bortaplan är en av de svåraste bortamatcherna i serien är allmänt känt. Och matchen höll på att bli så där svår som bara svåra bortamatcher kan vara.

SAIK kom ingenstans i första halvlek.

Och snackisen på läktaren: Hur kunde Magnus Muhrén vara så osynlig som den poängmaskin han är? Själv hade han svaret:

– Snön. Det var svårt att sätta fart på bollen. Men jag blev lite förvånad över att inte Vetlanda satte högre press på oss.

Muhréns analys efter första halvlek stämde. Båda lagen hade förtvivlad svårt att komma till bra målchanser. SAIK ville – och Vetlanda såg ut att inte vilja skapa målchanser.

– Jag vet inte vad de ville åstadkomma med sitt spel. De åkte ju bara runt och höll i bollen medan vi hade svårt med tanke på snön, sa Ola Grönberg som fick se sitt lag ligga under i halvtid med 1–0.

Men lagom till andra halvlek upphörde snöfallet – likaså Muhréns osynlighet. Han visade sannerligen vilken kvalitetsspelare han är när han med en läcker lyrboll spelade fram Mikko Aarni som enkelt kunde kruta in kvitteringen efter 57 minuter. Muhrén själv ordnade en ny kvittering 13 minuter senare när han soloåkte in sitt 591:a mål totalt. Däremellan hade Vetlanda på nytt tagit ledningen.

– Vi fick fart på spelet när det slutade snöa. Samtidigt blev Vetlandaspelarna trötta och då fick vi mer yta att spela på, analyserade Muhrén.

Och det här med osynlighet, oj så fel Vetlandapubliken skulle få....

Trots att 17-årige Simon Jansson satte 3–2 drygt 70 minuter in i matchen, var hjälterollen ändå vikt för Magnus Muhrén:

• 4–2 – Muhrén slog in det matchavgörande målet på en tillstrasslad situation efter hörna.

• 5–2 – Muhréns förarbete bäddade senare till en annan junior, Ted Haraldssons mål efter 83 minuter. Dino Söderholm passade läckert fram till Haraldsson som enkelt kunde stöta in bollen i ett öppet mål.

• 6–3 – Muhrén spelade fram Mikko Aarni till dennes projektil.

Muhréns facit: Två mål och tre assist – och snart är väl ”knatten” Olssons målrekord ett minne blott?

– Får hoppas det, skrattade han. Men jag tycker vi gör en bra match i dag och visar i andra halvlek att vi är det starkaste laget. Det var inget snack om saken.

– Det här var en viktig seger. Vetlanda borta är ingen lätt uppgift, avslutade Magnus Muhrén som fick se sina motståndare reducera på övertid och fastställa slutresultatet 6–4.

Mer läsning

Annons