Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ola Grönberg: ”Vi är uppe i både tempo och intensitet”

Med facit i hand var Hammarby ett perfekt kvartsfinalmotstånd för SAIK.
Två täta och jämna matcher kan ge en fördel i semifinalen mot Västerås.
– Jag hoppas vi kan ha nytta av det, säger tränaren Ola Grönberg.

Annons

Han var förstås glad och belåten över att slippa en tredje match på torsdag. Nu kan både spelare och ledare se fram mot nästa uppgift i lugn och ro.
– Västerås verkar ha haft en lätt resa mot Broberg medan vi är uppe i både tempo och intensitet. Vi får väl se om det påverkar någonting – det är svårt att säga nu. Jag är i alla fall glad att vi har dom här fighterna i benen.
Hammarby inledde på ett annat sätt än hemma på Zinkens. Här handlade det om en tät defensiv och det var inte alls frågan om att stöta så högt och anfalla som i söndags. En taktik som ju då inte heller var särskilt lyckosam.
– Men vi var förberedda på den här matchbilden. Däremot blev vi aningen för passiva i första halvlek och fick inte igång något eget anfallsspel att tala om, säger Grönberg.
Men han valde ändå att vänta till halvtid att göra korrigeringar.
– Det var ingen idé att börja mixtra mitt i spelet och ge ut nya order. Det brukar sällan bli bra utan bara förvirra spelarna. När inte heller Hammarby ville anfalla var det bättre att spela av det hela och se till att inte släppa in något mål.
Det fungerade. SAIK gick in till pausvilan med 1–1 och nu korrigerades en del detaljer.
– Det handlade egentligen bara om att bli mera aktiva, komma upp snabbare och hålla ihop på ett bättre sätt med blocken. Det blev också stor skillnad.
SAIK hade framför allt tålamodet den här gången. Det brukar fälla avgörandet...
– Så är det. Det här var slutspelsbandy och ingen serielunk. Spelar man så så tar det slut på en gång.
SAIK-tränaren var nöjd med sina etablerade spelare som verkligen betyder mycket. Men även juniorerna fick en rejäl skopa beröm. Men det var speciellt en spelare som Ola ville plocka fram.
– Mikko Aarni var verkligen så bra som vi vill se honom i dag. Han tog massor med initiativ, gjorde både mål och passade till ett annat. Att få igång honom ger oss ytterligare en dimension och det behövs verkligen i en semifinal mot Västerås.
Sen vandrade Grönberg hem från Jernvallen och skulle kika lite på Västerås kvartsfinalmatch mot Broberg på teven.
Nu väntar nästa stora bandyslag.

Mer läsning

Annons