Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omstart för SAIK i kväll – då tvekar Muhrén om spel

Det blir ett sent beslut om Magnus Muhrén spelar i kväll mot Vetlanda eller inte.
– Jag ska i alla fall åka ner till samlingen och känna mig för. Men känner jag minsta lilla blir det inget spel, säger ”Murren”.

Annons

Han ryggproblem har varit en följetong sedan han fick känning för drygt två veckor sedan efter hemmamatchen mot Sirius. Han fick avbryta SAIK-matchen mot Vänersborg och sedan höll det inte under VM-spelet heller. Det blev bara en halvlek innan Magnus åkte hem.

– Det är slut på chansningarna nu och jag tänker inte riskera någonting inför framtiden. Det jag kan säga är i alla fall att det blir bättre och bättre för varje dag och just nu känns det helt okej.

Men beslutet om när han är beredd att kliva in och spela matcher igen får vänta. Bara den här veckan spelar SAIK tre fighter – i kväll mot Vetlanda, på fredag mot Villa och så söndag mot självaste Edsbyn.

– Alla tre är självklart både roliga och viktiga. Men jag tar en sak i taget och nu vet jag bara att jag ska känna mig för ordentligt inför matchen mot Vetlanda. Men det ska kännas helt perfekt för att jag ska spela. Sedan får jag ta dag för dag.

Magnus gick miste om ett VM-guld när ryggen krånglade och han blev ersatt i truppen av Jonas Edling. Det blev tevesoffan istället.

– Visst var det tungt. Jäkligt tung. Men jag fick i alla fall några dagar på mig att smälta det hela innan finalen mot ryssarna. Då gick det i alla fall att acceptera att jag inte kunde spela fast jag hemskt gärna hade velat vara med, säger Muhrén.

Nu såg han det svenska laget med SAIK-kompisarna Daniel Berlin och Daniel Mossberg ta guldet.

– Dom spelade riktigt bra och det var på tiden att ryssarna fick ge sig. Jag vet hur killarna känenr sig och både ”Bella” och ”Mossan” var värda det här guldet.

Men i kväll är det elitserien som drar i gång igen. Vetlanda blir en knepig nöt för SAIK att knäcka även om gästrikarna vann bortamatchen med 6–4.

– Vi ligger ju fyra just nu och kämpar med just Vetlanda om tredjeplatsen. Därför kanske just den här matchen är veckans viktigaste, avslutar Muhrén.

Mer läsning

Annons