Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onödigt spännande, SAIK

Med tio minuter kvar hade SAIK full kontroll på Västerstrand och en ledning med 4–0. Men på sju mindre lyckade minuter tappade man till 4–4. Man kunde dock reda ut det hela och Malin Andersson blev matchvinnare genom att sätta 5–4 i den 88:e minuten.
– Vi gör en bra match i 81 minuter, säger en lättad ­SAIK-tränare, Jonas Jerfström.

Annons

Trots besök från Karlstad så var det ingen solglans över Jernvallen denna novembersöndag. I det gråtrista vädret var det SAIK som förde matchen från start. Men det skulle dröja trettio minuter innan nollan spräcktes.

Det var Evelina Johansson som på egen hand fixade det och snyggt satte 1–0.

Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken gjorde hemmalaget ett litet ryck fram till 3–0 efter mål av Linnea Gunnarsson och Ebba Nordahl. Efter det tog VAIK en timeout och började spela mer luftbollar, något som SAIK fick problem med.

– Vi får inte undan dem och blir stressade, säger Jonas som dock kunde glädja sig med att SAIK gjorde 4–0 på ett mönsteranfall, med kvarten kvar.

– Vi drabbas av en mental kollaps och gör fel saker. VAIK hade inte haft ett skott på mål fram till den 81:a minuten. Vi bjuder ju in dem i matchen, menar Jonas.

En som bidrog till att VAIK kom närmare var Jenny Larsson som gjorde ett äkta hattrick inom loppet av fem minuter. Men så stack Ebba Nordahl upp med en kontring och på hennes skott blev det en retur som Malin Andersson påpassligt höll sig framme på och såg till att SAIK kunde ta sin tredje raka seger.

– Det var riktigt skönt att vi redde ut det här och det är ett härligt gäng att vara ledare för, säger Jonas som vill framhäva laget med lite extra plus för Evelina Johansson, Johanna Pettersson och Sofia Rådman.

SAIK ligger nu tvåa efter AIK och spelar man som man gjorde de åttio första minuterna, kommer man garanterat att hålla sig i toppen. Men nog är väl detta lag värd mer publik än de ca 60 som var där?

1–0 (30) Evelina Johansson, 2–0 (55) Linnea Gunnarsson, 3–0 (59) Ebba Nordahl, 4–0 (78) Michelle Löfblad, 4–1 (80) Sandra Carlsson, 4–2 (81) Jenny Larsson, 4–3 (85) Jenny Larsson, 4–4 (86) Jenny Larsson, 5–4 (88) Malin Andersson.

6-8.

1x10, VAIK: 1x10.

Mer läsning

Annons