Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pettersson tvåa i skytteligan

Efter fyra raka titlar fick SAIK:s Johanna Pettersson ge sig för Mikaela Hasselgren, AIK.
Årets skyttedrottning gjorde 38 mål i grundserien, ett mer än Pettersson.
– Det känns ju lite deprimerande när man fick ett mål bortdömt i sista matchen, säger SAIK-stjärnan.

Annons

Men det är väl knappast så att hon förlorar någon nattsömn över det. SAIK-damerna har gjort en klart godkänd säsong och slutade trea i grundserien efter AIK och Nässjö. Nu har man kvartsfinalspel mot Tranås (borta på lördag och hemma på onsdag) att se fram emot.

Och Johanna Pettersson gillar läget.

– Vi har skaffat oss de bästa förutsättningar vi kunde fått med tanke på att vi slipper AIK på samma slutspelshalva. Tranås räknar vi med att slå och sedan känns det som fifty-fifty mellan oss och Nässjö i en semifinal.

Johanna Pettersson, som vunnit skytteligan fem gånger tidigare, fick alltså nöja sig med andra plats den här gången med sina 37 mål. Mikaela Hasselgren, AIK, lyckades slå henne med 38 fullträffar.

Så lite, lite grämer nog det där bortdömda målet ändå.

– Det är små marginaler, jag är ju inte forward egentligen utan mer spelfördelare så att jag gör mycket mål är ren bonus. Det är lite konstigt också, jag hamnar ju ofta ganska långt ner i banan när vi bygger upp spelet, speciellt nu när vi fått in många yngre spelare i laget.

Men det är knappast någon tvekan om att SAIK-laget lever mycket på sin mittfältsstjärna. Närmast bakom Johanna Pettersson i den interna skytteligan hamnar Ebba Nordahl och Evelina Johansson på åtta mål vardera.

Så Johanna Pettersson får gärna fortsätta målproduktionen även i slutspelet, närmast när moderklubben Tranås står för motståndet.

– Det är ju det här man gått och väntat på hela säsongen. Och jag tycker att det känns fantastiskt bra, så här bra chans att nå final har vi inte haft på många år, om man inte räknar med året vi förstärktes med AIK-spelare.

Mer läsning

Annons