Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Revanschsugen Muhrén tillbaka i blågult

Magnus Muhrén har gjort succé i bandyns elitserie under hösten. Nu öppnar han dörren för landslagsspel igen och siktar mot VM på hemmaplan om en dryg månad.
– Jag var så dålig sist jag spelade VM så nu vill jag ha revansch, säger Muhrén.

Annons

Efter en skadefylld försäsong har Magnus Muhrén imponerat i årets elitserie – och efter tio omgångar toppar han poängligan med sina sexton mål och tolv framspelningar. Nu har han blivit uttagen till en 25-mannatrupp inför VM som går av stapeln i Västerås den 18–25 januari.

När turneringen drar igång ska truppen ha bantats ner till 18 spelare som bildar det ordinarie VM-laget.

– Det är jättekul att jag blev uttagen. Jag har ju sagt att jag vill spela VM så det här är ett steg åt rätt håll. Men samtidigt är jag långt ifrån säker på att få vara med i VM, säger han.

34-årige Muhrén, med 82 A-landskamper i bagaget, valde att tacka nej till landslagsspel efter VM 2007 – men ser nu fram emot att få försvara de blågula färgerna igen.

– Förra gången jag spelade VM tycker jag att jag var så dålig, så nu är jag riktigt revanschsugen, säger han.

– Det är svårt att säga. Jag tycker att jag har presterat så pass bra under hösten att jag borde få vara med. Och formen känns dessutom jättebra.

Förutom Magnus Muhrén finns SAIK-spelarna Daniel Berlin och Daniel Mossberg med i truppen – och dessutom förre SAIK-spelaren Patrik Nilsson.

För förbundskaptenen Anders Jakobsson väntar nu ett tufft jobb att ta ut de 18 som får spela VM.

Den slutgiltiga truppen presenteras den åttonde januari. En vecka senare samlas laget inför VM – något som blir truppens första och enda samling före turneringen.

– Vi kommer inte att träffas tidigare, utan jag kommer att åka runt på olika matcher för att se spelarna, säger Anders Jakobsson.

– Jag tror mycket på de 25 spelare jag valt ut. Alla har naturligtvis en chans att komma med i laget, fortsätter han.

Mer läsning

Annons