Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK drog nitlotten i slutspelet

Det blev, som väntat, Hammarby i kvarten för SAIK.
Och troligen Västerås i en eventuell semifinal.
– Inte helt fel, säger Magnus Muhrén, som var nöjd både med 4–3-segern mot just Västerås och det efterföljande slutspelsvalet.

Annons

Trots att SAIK vände 3–2-underläge till 4–3-seger de sista tio minuterna blev det inget avancemang i tabellen, detta eftersom Sirius samtidigt vann mot Motala. Med en slutlig fjärdeplats blev det därför bara för tränaren Ola Grönberg att tacka och ta emot när han under Radiosportens direktsändning deltog i slutspelsvalet, som för honom aldrig blev något val.

Edsbyn valde i egenskap av seriesegrare kvartsfinalmotståndare först och tog Vänersborg, Västerås tog Broberg medan Sirius helst ville möta Vetlanda. När det var SAIK:s tur fanns bara tabellsexan Hammarby kvar, vilket var väntat för de flesta utom just Grönberg.

– Jag hade trott att Sirius skulle välja Hammarby med tanke på de publikmatcher det hade blivit, säger Grönberg, som ser fram emot de publikmatcher som SAIK nu får i stället.

Magnus Muhrén var ganska belåten han också. Trots att Hammarby under säsongen förstärkt med flera hemvändande Rysslandsproffs.

– Hammarby är bra, men de skrämde inte direkt livet ur oss senast. Med fördel av hemmaplan har vi en bra chans att gå till semifinal, säger ”Murren”.

SAIK:s första kvartsfinal spelas på Zinkensdamm på söndag, därefter väntar två hemmamatcher. Går SAIK till semifinal möter laget vinnaren mellan Västerås och Broberg, detta sedan Edsbyn valt att ha Sirius på sin halva.

– Inte helt fel att hamna på Västerås sida. Det känns som att det är fifty-fifty mellan oss, säger Muhrén.

Daniel Mossberg, gårdagens matchhjälte, ville inte gärna sitta och prata semifinal när SAIK har en svår kvartsfinaluppgift framför sig, men konstaterade också att det ”på ett sätt är skönt att slippa Edsbyn”.

När det gäller Hammarby har SAIK plusfacit i slutspel på 2000-talet, elva segrar mot Stockholmslagets nio.

– Det blir tuffa matcher men ska samtidigt bli jäkligt roligt. Vi får hoppas att det blir mycket folk och att SAIK-supportrarna åker ner till Stockholm också, säger Mossberg.

SAIK:s hemvändande Rysslandsproffs har spelat de två senaste matcherna i anfallet och har gjort sådan lycka att han skämtsamt bad Mikael Nilsson skicka ett sms till brorsan Patrik i Kazan för att meddela att målrekordet i elitserien kan vara på väg att ryka... Mossberg gjorde tre mål mot Bollnäs och följde upp med tre nya mot Västerås.

– Så här många mål har jag inte gjort sedan Sparbanksligan i mellanstadiet. Det är roligt, säger ”Mossan”:

– Jag har svårt att se att vi ska ändra något när vi har vunnit de två senaste matcherna.

Foto: scanpix

Mer läsning

Annons